ΑΘΗΝΑ
11:41
|
02.05.2024
Η Ντόχα αναφέρει ότι αναμένει «δημόσια συγγνώμη» από την ινδική κυβέρνηση σχετικά με τα σχόλια δύο μελών του BJP κατά του Προφήτη Μωάμεθ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι διεθνείς αντιδράσεις αυξάνονται εναντίον της Ινδίας αφού αξιωματούχος του κυβερνώντος κόμματος έκανε ισλαμοφοβικά σχόλια κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συζήτησης, με το Κατάρ και αρκετά άλλα Μουσουλμανικά έθνη να υποβάλλουν επίσημες διαμαρτυρίες εναντίον του Νέου Δελχί και να απαιτούν «δημόσια συγγνώμη».

Τουλάχιστον πέντε Αραβικά έθνη έχουν καταθέσει επίσημες διαμαρτυρίες εναντίον της Ινδίας, ενώ το Πακιστάν και το Αφγανιστάν αντέδρασαν επίσης έντονα τη Δευτέρα στα σχόλια δύο μελών του κόμματος Bharatiya Janata (BJP) του Πρωθυπουργού της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι.

Ο θυμός έχει ξεσπάσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε ορισμένες αραβικές χώρες έχουν εμφανιστεί εκκλήσεις για μποϊκοτάζ ινδικών αγαθών. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Al Jazeera TV τη Δευτέρα, ινδικά προϊόντα απομακρύνθηκαν από τα ράφια σε ορισμένα καταστήματα στο Κουβέιτ.

Η κριτική από μουσουλμανικές χώρες ήταν έντονη, υποδεικνύοντας ότι η προσβολή του Προφήτη Μωάμεθ αποτελεί κόκκινη γραμμή.

Ο θυμός αυξάνεται από την προηγούμενη εβδομάδα, αφού τα δύο μέλη του BJP – η εθνική εκπρόσωπος Νουπούρ Σάρμα και το μέλος του προσωπικού του BJP στο Δελχί, Ναβίν Τζιντάλ – έκαναν σχόλια τα οποία θεωρήθηκαν προσβλητικά για τον Προφήτη Μωάμεθ και τη σύζυγό του Αΐσα.

Το κόμμα του Μόντι δεν έλαβε μέτρα εναντίον τους μέχρι την Κυριακή, όταν ξεκίνησε μια χορωδία διπλωματικής οργής με το Κατάρ και το Κουβέιτ να καλούν τους Ινδούς πρεσβευτές τους για να διαμαρτυρηθούν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

Κυρώσεις από Ιράν προς ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο

Αποφυλάκιζεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος

ΟΟΣΑ για Ελλάδα: Χαμηλότερος ρυθμός ανάπτυξης από το Πρόγραμμα Σταθερότητας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα