ΑΘΗΝΑ
11:19
|
07.05.2024
Στη δικαιοσύνη προσέφυγε η οικογένεια του Ισραηλινού συγγραφέα του οποίου το άρθρο ενέπνευσε την ταινία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η οικογένεια του Ισραηλινού συγγραφέα, του οποίου το άρθρο ενέπνευσε την ταινία «Top Gun» του 1986 κατέθεσε αγωγή εναντίον της Paramount Pictures για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων για το σίκουελ με τίτλο: «Top Gun: Maverick». Η οικογένεια ισχυρίζεται στην αγωγή της ότι το στούντιο δεν διέθετε τα πνευματικά δικαιώματα για το άρθρο του Εχούντ Γιονάι του 1983 με τίτλο «Top Guns», όταν έδωσε στην κυκλοφορία το σίκουελ της ταινίας τον περασμένο μήνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το «Top Gun: Maverick» έχει αποφέρει κέρδη ύψους 548 εκατομμυρίων δολαρίων κατά τη διάρκεια των πρώτων δέκα ημερών προβολής του στις κινηματογραφικές αίθουσες σε όλο τον κόσμο. Η Paramount Pictures απάντησε ότι η αγωγή της οικογένειας του Γιονάι «στερείται ουσίας» και δεσμεύτηκε να την αντικρούσει στα δικαστήρια.

Οι Σος και Γιουβάλ Γιονάι- η χήρα και ο γιος του συγγραφέα- υποστηρίζουν ότι η Paramount σκόπιμα αγνόησε ότι τα πνευματικά δικαιώματα επέστρεψαν στους ίδιους τον Ιανουάριο του 2020, δείχνοντας ότι «αδιαφορεί» για τον σχετικό ομοσπονδιακό νόμο.  Διεκδικούν αποζημίωση αδιευκρίνιστου ποσού, συμπεριλαμβανομένων κάποιων εκ των κερδών από το «Top Gun: Maverick», ενώ θέλουν να εμποδίσουν τη διανομή της ταινίας, ή άλλων σίκουελ, από την Paramount. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ένας Οκτώβρης δικός μας, της Ρωσίας και ολόκληρου του κόσμου-Μια έκκληση Ρώσων διανοουμένων και καλλιτεχνών

Έφυγε από την ζωή η Αντζελίκ Κουρούνη

Ιουλιανό και Γρηγοριανό ημερολόγιο: Μια ιστορία, δύο φορές… Πάσχα

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα