ΑΘΗΝΑ
03:45
|
18.04.2024
Μετρήσεις από την Περιφέρεια για συγκεντρώσεις μικροσωματιδίων μετά τη φωτιά σε αποθήκη πλαστικών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε χθες βράδυ (6/6) σε αποθήκη με πλαστικά στον Ασπρόπυργο. Η ατμόσφαιρα παραμένει αποπνικτική αν και η εικόνα στο μέτωπο της φωτιάς είναι πλέον καλύτερη, με τον άνεμο να φυσάει προς τα νότια προάστια της Αττικής. Όπως είπε στην ΕΡΤ ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής η φωτιά προκλήθηκε από κεραυνό.

Χθες εστάλη μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους του Ασπροπύργου, αλλά και άλλων περιοχών της Αττικής. Το μήνυμα καλεί τους πολίτες να αποφύγουν άσκοπες μετακινήσεις και να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους λόγω έκλυσης επικίνδυνων καπνών.  
 
Συγκεκριμένα το προειδοποιητικό μήνυμα της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας αναφέρει: «Έχει εκδηλωθεί πυρκαγιά σε αποθήκη στην περιοχή Ασπροπύργου Αττικής. Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις. Παραμείνετε σε κλειστούς χώρους λόγω έκλυσης επικίνδυνων καπνών.

Στην κατάσβεση συμμετέχουν 30 πυροσβέστες με 13 οχήματα και τη συνδρομή εθελοντών και υδροφόρων . Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων ήταν δύσκολο λόγω των εύφλεκτων υλικών στον χώρο αλλά και των καιρικών συνθηκών.

Κλιμάκιο της περιφέρειας Αττικής διεξάγει μετρήσεις της ατμόσφαιρας ώστε να διαπιστώσει σε ποιο σημείο βρίσκεται η ατμοσφαιρική ρύπανση. Πάντως, τα σχολεία της  περιοχής θα λειτουργήσουν κανονικά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Είστε εγκληματίας πολέμου κυρία φον ντερ Λάιεν

Ελεύθεροι οι εργάτες από την κατάρρευση κτιρίου στο Πασαλιμάνι

Ρωσία: Αύξηση της καταστολής μετά το μακελειό στο Crocus City Hall;

Τέμπη: Προσφυγή συγγενών των θυμάτων κατά της εισαγγελικής διάταξης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα