ΑΘΗΝΑ
07:23
|
28.09.2024
«Θέλω η ισραηλινή κυβέρνηση να απομακρυνθεί από τη ζώνη άνεσής της και να επιστρέψει στην πραγματικότητα», δήλωσε ο πρέσβης της Ουκρανίας στο Ισραήλ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Κίεβο θέλει να αγοράσει το αντιπυραυλικό σύστημα αεράμυνας «Σιδερένιος Θόλος» (Iron Dome) του Ισραήλ και να υπογραφεί η μεταφορά του ισραηλινού αντιαρματικού κατευθυνόμενου πυραυλικού συστήματος Spike SR από τη Γερμανία στην Ουκρανία, δήλωσε στους δημοσιογράφους την Τρίτη ο πρέσβης της Ουκρανίας στο Ισραήλ, Γιεβγκέν Κορνιτσούκ.

«Την προηγούμενη εβδομάδα, από όσο γνωρίζω με βεβαιότητα, οι Αμερικανοί έδωσαν την άδεια να μεταφερθούν οι αντιαρματικοί πύραυλοι από τη Γερμανία στην Ουκρανία και το Ισραήλ είπε ‘όχι’», ανέφερε ο Κορνιτσούκ, προσθέτοντας ότι το Βερολίνο ήθελε να πραγματοποιηθεί η μεταφορά.

Με αυτόν τον τρόπο, επιβεβαίωσε αναφορές σύμφωνα με τις οποίες το Ισραήλ είχε αρνηθεί να υπογράψει τη μεταφορά του αντιαρματικού αμυντικού του συστήματος που παρήγαγε η ισραηλινή εταιρεία Rafael Advanced Defense Systems.

Η Rafael έχει ήδη πουλήσει τον αντιαρματικό κατευθυνόμενο πύραυλο (ATGM) SPIKE 5ης γενιάς σε 18 μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ.

Ο ισραηλινός πύραυλος, ο οποίος είναι ικανός να διαπεράσει θωράκιση 99 εκατοστών, μπορεί να λειτουργήσει είτε με άμεση επίθεση είτε με πλοήγηση στο μέσο της πορείας με βάση μόνο τις συντεταγμένες στόχων. Ο πύραυλος SPIKE έχει βεληνεκές μέχρι και 32 χιλιόμετρα και διαθέτει έξυπνο ανιχνευτή στόχων με χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης.

Ο Κορνιτσούκ μίλησε για την απογοήτευσή του σχετικά με την αποτυχία του Ισραήλ να παράσχει αμυντική στρατιωτική βοήθεια στη χώρα του, τεχνική στρατιωτική υποστήριξη και συνεχή ιατρική υποστήριξη, συμπεριλαμβανομένης της άρνησής του να περιθάλψει Ουκρανούς στρατιώτες στα νοσοκομεία του.

Το Ισραήλ δεν είναι πλέον επικεντρωμένο στον πόλεμο, είπε ο Κορνιτσούκ. «Η Ουκρανία έχει αφαιρεθεί σχεδόν εντελώς από τον ισραηλινό Τύπο. Άρα δεν υπάρχει πια πόλεμος».

«Θέλω η ισραηλινή κυβέρνηση να απομακρυνθεί από τη ζώνη άνεσής της και να επιστρέψει στην πραγματικότητα», δήλωσε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βηρυτός:Ισχυρή ισραηλινή επίθεση με στόχο τα γραφεία της Χεζμπολάχ – Σφοδρή η αντίδραση του Ιράν (upd)

Βία και προσαγωγές από τα ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο κατά τη Βραδιά του Ερευνητή

Συνάντηση Ζελένσκι και Τραμπ στη Νέα Υόρκη

Το παλαιστινιακό όραμα κατά της κατοχής στο περιθώριο της συνόδου του ΟΗΕ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα