ΑΘΗΝΑ
20:58
|
21.05.2024
«Η Ρωσία δεν θα μπορεί να συμμετάσχει στην διεθνή πρόοδο, στην οικονομική και τεχνολογική εξέλιξη» ισχυρίστηκε ο Γερμανός Καγκελάριος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την πρόβλεψη πως οι στρατιωτικές δυνατότητες της Ρωσίας μακροπρόθεσμα δεν θα είναι βιώσιμες» λόγω των σκληρών δυτικών κυρώσεων έκανε σήμερα ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε στο Βίλνιους της Λιθουανίας κατά την επίσημη επίσκεψή του στη συγκεκριμένη χώρα της Βαλτικής.

Ο Γερμανός καγκελάριος ισχυρίστηκε πως οι δυτικές κυρώσεις «είναι πολύ αποτελεσματικές και φθάνουν σε βάθος» εκτιμώντας πως μπορούν να γυρίσουν την ρωσική οικονομία «πίσω, κατά δεκαετίες».

«Η Ρωσία δεν θα μπορεί να συμμετάσχει στην διεθνή πρόοδο, στην οικονομική και τεχνολογική εξέλιξη. Αυτό γίνεται σαφές μέρα με τη μέρα και είναι σημαντικό» είπε ο Καγκελάριος. Πρόσθεσε ακόμη πως ακόμη και εάν η Ρωσία αξιοποιήσει αγαθά που εισάγονται για μη στρατιωτικούς σκοπούς  στις ένοπλες δυνάμεις της δεν μπορούν να σε βάθος χρόνου «να διατηρήσει το στρατό της το ίδιο ακμαίες όσο σήμερα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και Γκάλαντ ζητά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο-Είναι εξωφρενικό απαντά ο πρόεδρος Μπάιντεν

Οι ΗΠΑ «απορρίπτουν βασικά» τη σημερινή ανακοίνωση του εισαγγελέα του ΔΠΔ Καρίμ Χαν σχολίασε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών. Ποικιλία αντιδράσεων στην Ευρώπη.
ΣΥΝΑΦΗ

ΛΔ Κονγκό: Αμερικανοί μεταξύ των υπόπτων για απόπειρα πραξικοπήματος

Βόρεια Μακεδονία: Η πρόεδρος αφαίρεσε την ονομασία της χώρας από την επίσημη ιστοσελίδα

Διακήρυξη χωρών και εταιριών στη Σεούλ για την ασφάλεια Τεχνητής Νοημοσύνης

Σφοδρές αντιδράσεις από Νετανιάχου και Γκάλαντ για την πρόταση του εισαγγελέα Χαν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα