ΑΘΗΝΑ
02:06
|
22.05.2024
Ο Ρώσος υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου σημείωσε ότι οι Ρώσοι καταναλωτές έχουν μια σταθερή πεποίθηση ότι «το ξένο είναι καλύτερο».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ρωσική κυβέρνηση ενέκρινε τη χορήγηση επιδοτήσεων ώστε να διαφημιστούν ρωσικές μάρκες, κυρίως στην τηλεόραση, και σχεδιάζει να διανείμει 500 εκατομμύρια ρούβλια για τον σκοπό αυτό σε πιλοτική λειτουργία το 2022, δήλωσε ο υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου, Ντένις Μαντούροφ, στο φόρουμ Russian Retail Week.

Ο Μαντούροφ σημείωσε ότι οι Ρώσοι καταναλωτές έχουν μια σταθερή πεποίθηση ότι «το ξένο είναι καλύτερο», κατά συνέπεια, ακόμη και τα προϊόντα που παράγονται στη Ρωσία πωλούνται με μάρκες σε ξένες γλώσσες.

«Νομίζω ότι αυτό είναι απλώς η μάστιγα μας, ξεκινώντας από τα ονόματα παντού που είναι σε ξένες γλώσσες, ξεχνώντας τα ρωσικά, και στα προϊόντα και στα αγαθά. Ρωτάω [έναν Ρώσο κατασκευαστή], ‘Γιατί αυτό δεν είναι στα ρωσικά;’ [Και η απάντηση είναι] «Ακούστε, δεν το αγοράζουν: Αν το γράψετε σε μια ξένη γλώσσα, τότε το αγοράζουν, αλλά αν το γράψετε στα ρωσικά, δεν το αγοράζουν», συνέχισε ο Μαντούροφ.

«Το προϊόν κατασκευάζεται στη Ρωσία, απλά κανείς δεν το γνωρίζει αυτό. Για να γίνει γνωστό, η κυβέρνηση αποφάσισε για πρώτη φορά φέτος να διαθέσει 500 εκατομμύρια ρούβλια, σε πιλοτική λειτουργία, προκειμένου να προωθηθούν οι ρωσικές μάρκες στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, κυρίως στην τηλεόραση», είπε ο Μαντούροφ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και Γκάλαντ ζητά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο-Είναι εξωφρενικό απαντά ο πρόεδρος Μπάιντεν

Οι ΗΠΑ «απορρίπτουν βασικά» τη σημερινή ανακοίνωση του εισαγγελέα του ΔΠΔ Καρίμ Χαν σχολίασε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών. Ποικιλία αντιδράσεων στην Ευρώπη.
ΣΥΝΑΦΗ

ΑΔΕΔΥ: Πανελλαδική απεργία δημοσίων υπαλλήλων

Έρευνα διαΝΕΟσις: 8 στους 10 νέους Έλληνες δεν κάνουν παιδιά για οικονομικούς λόγους

Νέο ιστορικό υψηλό για τον χρυσό

Ψυχικές ασθένειες και εστιατόρια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα