ΑΘΗΝΑ
13:07
|
03.05.2024
Οι υπουργοί Άμυνας αμφοτέρων χωρών καταδίκασαν τον αναθεωρητισμό και την κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο Στρατόπεδο «ΠΑΠΑΓΟΥ» υποδέχθηκε σήμερα ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλο τον Αλβανό ομόλογό του, Νίκο Πελέσι στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Αθήνα.

Κατά τις συνομιλίες επισημάνθηκε η σημασία που αποδίδουν Αθήνα και Τίρανα στην περαιτέρω ενίσχυση και ενδυνάμωση της διμερούς αμυντικής συνεργασίας  για την προώθηση της ευρύτερης ασφάλειας και σταθερότητας.

Στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκαν και οι εξελίξεις στην Ουκρανία, η κατάσταση ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο με τους αξιωματούχους αμφοτέρων χωρών να καταδικάζουν τον αναθεωρητισμό και την κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου, εξαίροντας παράλληλα την απόφασή τους να παράσχουν «κάθε δυνατή» ανθρωπιστική και στρατιωτική «βοήθεια» στην Ουκρανία.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος επισήμανε την ιδιαίτερη σημασία που αποδίδει η ελληνική πλευρά στην υλοποίηση της Διακρατικής Συμφωνίας για τα Στρατιωτικά Κοιμητήρια στο πλαίσιο ηθικού χρέους προς τους Έλληνες πεσόντες στον Ελληνο-Ιταλικό Πόλεμο του 1940.

Η συνάντησή τους ολοκληρώθηκε με την επίσημη πρόσκληση επίσκεψης στην Αλβανία που έδωσε στον Νίκο Παναγιωτόπουλο ο Νίκο Πελέσι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΟΗΕ: Θα χρειαστούν 80 χρόνια για την ανοικοδόμηση της Γάζας

Κίνα: Εκτοξεύτηκε το διαστημόπλοιο Chang’e 6 με προορισμό τη Σελήνη

Βρετανία: Πρώτη μεγάλη νίκη του Εργατικού Κόμματος έναντι των Συντηρητικών του Σούνακ

Τζο Μπάιντεν: Ξενοφοβικές χώρες η Ινδία και η Ιαπωνία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα