ΑΘΗΝΑ
12:15
|
21.05.2024
Οποιαδήποτε συμφωνία κατάπαυσης του πυρός θα «πάγωνε» την παρούσα κατάσταση για χρόνια, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ουκρανία δεν πρόκειται να συμφωνήσει σε καμία εναλλακτική για το καθεστώς υποψήφιας χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα.

«Η Ουκρανία δεν θα δεχτεί καμία υποκατάστατη επιλογή ή εναλλακτική (ανεξάρτητα από το πόσο ρόδινη είναι) για το καθεστώς υποψήφιας χώρας. Χρειαζόμαστε το καθεστώς υποψήφιας χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όχι το καθεστώς υποψηφιότητας για υποψήφια χώρα, όχι δυνητική υποψηφιότητα, κανένα άλλο υποκατάστατο, τίποτα τέτοιο. Δεν χρειάζεται να εφευρεθεί κάτι ιδιαίτερο για εμάς», ανέφερε ο Κουλέμπα κατά τη διάρκεια ενημέρωσης τύπου την Τετάρτη.

Παρατηρούνται προσπάθειες να ξεκινήσει μια συζήτηση για το «πόσο καιρό είναι δυνατόν να υποστηρίξουμε την Ουκρανία, για πόσο καιρό θα μπορέσει να αντέξει η ίδια η Ουκρανία», συνέχισε ο υπουργός. «Αλλά είναι απλώς ένα ελαφρύ αεράκι προς το παρόν αντί για θυελλώδεις ανέμους, που γκρεμίζουν τα πάντα στο πέρασμά τους».

«Η κατάσταση παραμένει υπό έλεγχο και κανείς δεν θα μπορέσει να συμφωνήσει σε τίποτα πίσω από την πλάτη μας. Όλοι οι εταίροι γνωρίζουν καλά τη θέση μας. Και η όποια [συμφωνία] Μινσκ 3, οι όποιες νέες γραμμές απεμπλοκής ή κατάπαυση του πυρός, η οποία θα παγώσει την παρούσα κατάσταση για χρόνια, δεν χρειάζονται», πρόσθεσε ο Κουλέμπα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γερμανία: Στο εδώλιο για το ακροδεξιό σχέδιο πραξικοπήματος

Γραφεία ενδοοικογενειακής βίας σε κάθε νομό της Ελλάδας

ΚΚΕ: Πρόκληση οι εξαγγελίες Μητσοτάκη για το μετρό Θεσσαλονίκης

Κασσελάκης για Γεωργιάδη: Ευχαριστώ που με χαρακτήρισε «μάπα»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα