ΑΘΗΝΑ
11:48
|
03.05.2024
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ δήλωσε ότι τα γεγονότα σχετικά με τη δολοφονία της δημοσιογράφου δεν έχουν ακόμη «διευκρινιστεί».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Άντονι Μπλίνκεν, υποσχέθηκε να επιδιώξει την απόδοση ευθυνών για τη δολοφονία της δημοσιογράφου του Al Jazeera, Σιρίν Αμπού Ακλέχ, όπου κι αν οδηγήσουν τα γεγονότα, εν μέσω έντονης διαμάχης μεταξύ των ισραηλινών και των παλαιστινιακών αρχών για τον τρόπο που πέθανε.

Η Παλαιστίνια Αμερικανίδα δημοσιογράφος σκοτώθηκε την 11η Μαΐου καθώς κάλυπτε μια επιδρομή του ισραηλινού στρατού στα βόρεια της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης.

Εμφανιζόμενος σε ένα φόρουμ για φοιτητές δημοσιογράφους στα παρασκήνια της συνόδου κορυφής της Αμερικής στο Λος Άντζελες την Τρίτη, ο Μπλίνκεν βρέθηκε αντιμέτωπος με την Άμπι Μάρτιν, την παρουσιάστρια της ανεξάρτητης σειράς ντοκιμαντέρ και συνεντεύξεων The Empire Files. Η Μάρτιν ρώτησε γιατί δεν υπήρξε «κανένας απολύτως αντίκτυπος» για το Ισραήλ, έναν ιστορικό σύμμαχο των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Λυπάμαι, με σεβασμό, δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί», είπε ο Μπλίνκεν για τα γεγονότα πίσω από την υπόθεση.

«Αναζητούμε μια ανεξάρτητη, αξιόπιστη έρευνα. Όταν γίνει αυτή η έρευνα, θα ακολουθήσουμε τα γεγονότα, όπου κι αν οδηγήσουν. Είναι τόσο απλό», είπε.

Ο Μπλίνκεν, ο οποίος έχει μιλήσει με την οικογένεια της Αμπού Ακλέχ, δήλωσε: «Λυπάμαι για την απώλεια της Σιρίν. Ήταν μια αξιόλογη δημοσιογράφος, μια Αμερικανίδα πολίτης».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Eurovision: Θα αφαιρέσουν παλαιστινιακές σημαίες και σύμβολα στο κοινό

Τέμπη: Συμπληρωματική μήνυση κατά Μητσοτάκη και άλλων πολιτικών

Η διακοπή των σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ και τι μπορεί να σημαίνει

Ιράν: Ελεύθερο το πλήρωμα του ισραηλινών συμφερόντων πλοίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα