ΑΘΗΝΑ
21:14
|
16.09.2024
Τον Έλληνα πρωθυπουργό βλέπει μπροστά του συνέχεια ο Ερντογάν. Τον θυμήθηκε και σήμερα μετά τη συνάντηση με τον Μαδούρο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ιδιαίτερη αναφορά στον Έλληνα πρωθυπουργό έκανε και σήμερα ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λίγη ώρα μετά την θερμή υποδοχή που επιφύλαξε στον Βενεζουελάνο ομόλογό του Νικολάς Μαδούρο που ξεκίνησε σήμερα επίσημη διήμερη επίσκεψη στην Τουρκία.

«Παρόλο που ο Μητσοτάκης είπε ότι πρέπει να διευθετήσουμε το θέμα μεταξύ μας και να μην επεμβαίνουν τρίτες χώρες, στην ομιλία του στο αμερικανικό Κογκρέσο μίλησε κατά της Τουρκίας, σαν να μην είχαμε μιλήσει μεταξύ μας. Μετά έκανε παρόμοια πράγματα στο Νταβός. Δεν λέμε «ναι» σε μία πολιτική που στερείται προσωπικότητας» είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δείχνοντας πως δεν μπορεί με τίποτε να κρύψει την ενόχληση που του προκαλούν οι αναφορές του Μητσοτάκη στο εξωτερικό σε ό,τι αφορά την πολιτική της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας.

H Eλλάδα χρωστά…

Επανέλαβε τον τετριμμένο ισχυρισμό πως η Ελλάδα «χρωστά στην Ευρώπη 400 δις. ευρώ» αλλά παρόλα αυτά οι εταίροι της στην ΕΕ της παρέχουν «στρατιωτική υποστήριξη και αεροπλάνα» για να προσθέσει πως το ίδιο κάνουν και οι ΗΠΑ. «Εναντίον ποιου;» ενισχύεται η Ελλάδα αναρωτήθηκε ο Ερντογάν  σε μία προσπάθεια να παρουσιάσει «θιγμένη» την χώρα του.

«Υποστηρίξαμε την εκ νέου ένταξη της Γαλλίας και της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ. Και οι ΗΠΑ έδωσαν άδεια να εγκαταστήσουν βάσεις εναντίον μας, εννέα βάσεις. Δεν θ’ αγοράσω τον ισχυρισμό ότι έχουν εγκατασταθεί κατά της Ρωσίας. Δεν θα καταπιώ αυτό το επιχείρημα» προσέθεσε, υπαινισσόμενος πως πρόκειται για απειλή κατά της Τουρκίας.

Δεν παρέλειψε επίσης να υπενθυμίσει το σκληρό παζάρι που έχει ξεκινήσει και με αφορμή την επιθυμία της Σουηδίας και της Φιλανδίας να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ επαναλαμβάνοντας πως δεν θα επιτρέψει την ένταξή τους όσο εξακολουθούν να στηρίζουν τους Κούρδους και το ΡΚΚ.

Σε ό,τι αφορά τη συνάντησή του με τον Βενεζουελάνο ομόλογό του,ο Ερντογάν διαπίστωσε πως Τουρκία και Βενεζουέλα διπλασίασαν τον όγκο των διμερών εμπορικών συναλλαγών το 2020 και σχεδόν 3 φορές το 2021, στα 850 εκατομμύρια δολάρια. Στόχος μας είναι τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια, τόνισε χαρακτηριστικά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

‘Ενα είναι το Φεστιβάλ (της ΚΝΕ)

Κατηγορίες στον Ράιαν Γ. Ρουθ για την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ

Το Ισραήλ ετοιμάζεται για κλιμάκωση του πολέμου στο Λίβανο

Δημοσκόπηση Alco: Μείωση ποσοστών ΝΔ, μικραίνει η ψαλίδα της δεύτερης θέσης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα