ΑΘΗΝΑ
00:06
|
19.04.2024
Αξιωματούχος του ΝΑΤΟ δήλωσε ότι ο γενικός γραμματέας του οργανισμού διαγνώστηκε με έρπητα ζωστήρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ακύρωσε ξαφνικά την επίσκεψή του στο Βερολίνο την Πέμπτη, λίγες ώρες πριν από την άφιξή του στη γερμανική πρωτεύουσα. Ο ανώτατος αξιωματούχος του ΝΑΤΟ έχει αναπτύξει έρπητα ζωστήρα, σύμφωνα με το γραφείο του.

Ο Στόλτενμπεργκ επρόκειτο να συνομιλήσει με τον καγκελάριο της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, και την υπουργό Άμυνας της χώρας, Κριστίν Λάμπρεχτ, στο πλαίσιο των προετοιμασιών για τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί στη Μαδρίτη της Ισπανίας στις 29-30 Ιουνίου.

Άλλα θέματα προς συζήτηση ήταν η συνεχιζόμενη στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία και οι επιπτώσεις της στην ευρωατλαντική ασφάλεια, καθώς και η ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Νωρίς την Πέμπτη, ωστόσο, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ ενημέρωσε τις αρχές στο Βερολίνο ότι δεν θα συμμετάσχει δια ζώσης στις συνομιλίες, δήλωσε το γερμανικό υπουργείο Άμυνας.

Αξιωματούχος του ΝΑΤΟ δήλωσε αργότερα στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης ότι ο Στόλτενμπεργκ είχε διαγνωστεί με έρπητα ζωστήρα, κάτι που αποτελούσε επιπλοκή μετά την πρόσφατη μόλυνσή του με κορονοϊό.

Η ασθένεια δεν είναι απειλητική για τη ζωή, αλλά το εξάνθημα που προκαλεί μπορεί να είναι πολύ επώδυνο.

Ο Στόλτενμπεργκ θα αναγκαστεί να εργαστεί από το σπίτι λόγω της κατάστασής του. Οι προγραμματισμένες συναντήσεις του 63χρονου στη Γερμανία και τη Ρουμανία θα διεξάγονται πλέον εξ αποστάσεως, είπε ο αξιωματούχος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Να αντιδράσει άμεσα η κυβέρνηση στις τουρκικές προκλήσεις

Η νέα περιφερειακή υπερδύναμη και η παλιά διεθνής τοιαύτη

Ρωσικά σχέδια για Νέα Τάξη Πραγμάτων βλέπει η Washington Post

Το ΚΚΕ καταδικάζει την απόφαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για το Κόσσοβο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα