ΑΘΗΝΑ
02:59
|
28.04.2024
Η εταιρεία ακύρωσε περίπου 900 εσωτερικά και ευρωπαϊκά ταξίδια μικρών αποστάσεων για τον Ιούλιο, σύμφωνα με εκπρόσωπό της.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η εταιρεία Deutsche Lufthansa AG ακύρωσε εκατοντάδες καλοκαιρινές πτήσεις λόγω ελλείψεων προσωπικού, υπογραμμίζοντας τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ευρωπαϊκή αεροπορία καθώς ο κλάδος αγωνίζεται να ανακάμψει από την κρίση του κορονοϊού.

Η ναυαρχίδα των γερμανικών αεροπορικών εταιρειών ακύρωσε περίπου 900 εσωτερικά και ευρωπαϊκά ταξίδια μικρών αποστάσεων για τον Ιούλιο, σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας. 

«Ολόκληρος ο κλάδος των αερομεταφορών, ειδικά στην Ευρώπη, αυτή τη στιγμή υποφέρει από συμφόρηση και ελλείψεις προσωπικού», ανέφερε η Lufthansa σε δήλωσή της. «Αυτό ισχύει για αεροδρόμια, υπηρεσίες επίγειας εξυπηρέτησης, έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας και επίσης αεροπορικές εταιρείες». 

Ο φορέας εκμετάλλευσης του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης, Fraport AG, έχει επίσης προειδοποιήσει ότι οι ελλείψεις προσωπικού θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μεγάλες καθυστερήσεις στην έδρα της Lufthansa.

Οι ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες σπεύδουν να προσθέσουν θέσεις και πτήσεις, καθώς η ζήτηση εκτοξεύεται μετά την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών μετά από δύο χρόνια αναταραχής. Η Lufthansa είχε προγραμματίσει το 2022 να αναπτύξει χωρητικότητα ίση με το 75 τοις εκατό του επιπέδου του 2019, από 70 τοις εκατό προηγουμένως.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Αρνητικές οι προοπτικές της Boeing

Disiecta Membra #10: Ας μιλήσουμε για κβαντική βαρύτητα

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα