ΑΘΗΝΑ
16:31
|
10.05.2024
Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι ενισχύσεις περιλαμβάνουν επίσης τεθωρακισμένα οχήματα, βαρέα όπλα, και ραντάρ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο ρωσικός στρατός αναπτύσσει περισσότερες ενισχύσεις στη βορειοανατολική περιοχή της Συρίας σε κάτι που φαίνεται να είναι μια προσπάθεια αποτροπής της Τουρκίας, της οποίας ο στρατός ετοιμάζεται να ξεκινήσει μια νέα επιχείρηση κατά των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), που βρίσκονται υπό την ηγεσία των Κούρδων.

Την Τρίτη το (αντικυβερνητικό) Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (που εδρεύει στο Λονδίνο) ανακοίνωσε ότι ο ρωσικός στρατός ανέπτυξε ενισχύσεις στη βάση Αλ Μαμπακέρ κοντά στην πόλη Τελ Ταμέρ που ελέγχεται από τις SDF στη βόρεια ύπαιθρο της Αλ Χασάκα. Σύμφωνα με το παρατηρητήριο, οι ενισχύσεις περιελάμβαναν τεθωρακισμένα οχήματα και βαρέα όπλα, καθώς και συστήματα αεράμυνας και ραντάρ.

Βίντεο που εμφανίστηκε στο διαδίκτυο στις 6/6 δείχνει ρωσικό στρατιωτικό κονβόι με δύο συστήματα αεράμυνας μικρής εμβέλειας Pantsir-S1 να κινείται σε απροσδιόριστο τμήμα της βόρειας υπαίθρου της Αλ Χασάκα.

Το Pantsir-S1 σχεδιάστηκε για να παρέχει σημειακή αεράμυνα στρατιωτικών, βιομηχανικών και διοικητικών εγκαταστάσεων έναντι αεροσκαφών, ελικοπτέρων, πυρομαχικών ακριβείας, πυραύλων κρουζ και μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Η Ρωσία ανέπτυξε ένα επιπλέον σύστημα Pantsir-S1 στο αεροδρόμιο Αλ Καμίσλι στη βόρεια ύπαιθρο της Αλ Χασάκα την 2α Ιουνίου.

Η Ρωσία επεκτείνει τη στρατιωτική της παρουσία στη βόρεια και βορειοανατολική Συρία για να εμποδίσει την Τουρκία να ξεκινήσει μια νέα στρατιωτική επιχείρηση κατά των SDF. Η Μόσχα έχει ήδη προειδοποιήσει ότι μια τέτοια επιχείρηση μόνο θα επιδεινώσει την ανθρωπιστική κατάσταση στη χώρα που σπαράσσεται από τον πόλεμο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

UNRWA: Κλείνουν τα κεντρικά στην Ανατολική Ιερουσαλήμ μετά από εμπρηστική επίθεση

Βρετανία: Τέλος στο «Σχέδιο Ρουάντα» υπόσχεται ο Στάρμερ

Κλιμακωτά πρόστιμα για εκπρόθεσμη καταβολή των τελών κυκλοφορίας

«Συναγερμός» στο Κίεβο: Στέλνει ενισχύσεις στο Χάρκοβο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα