ΑΘΗΝΑ
19:47
|
24.05.2024
Είναι η τρίτη συνάντηση του Ναφτάλι Μπένετ με τον ηγέτη των ΗΑΕ σε έξι μήνες. Εμπόριο, περιφερειακά ζητήματα και Ιράν ήταν στο επίκεντρο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα επίσκεψη στο Άμπου Ντάμπι πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ επιβεβαιώνοντας τις στενές διμερείς σχέσεις που αναπτύχθηκαν σε λιγότερο από δύο χρόνια, μετά την υπογραφή της λεγόμενης συμφωνίας του Αβραάμ το Σεπτέμβριο του 2020 στον Λευκό Οίκο.

Σε ό,τι αφορά τις διμερείς σχέσεις ο Μπένετ συζήτησε με τον Πρόεδρο των ΗΑΕ Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ αλ Ναχγιάν τις διμερείς σχέσεις αλλά και περιφερειακές εξελίξεις με πρώτο στη λίστα το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα που προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία στο Ισραήλ που θέλει να εξασφαλίσει πως αυτό θα παραμείνει η μοναδική χώρα στην Μέση Ανατολή με (μυστικό) πυρηνικό πρόγραμμα.

Σε δήλωση που εξέδωσε το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού αναφέρεται πως συζήτησαν επιπλέον τις συμφωνίες του Αβραάμ (για την εξομάλυνση των σχέσεων του Ισραήλ με αραβικές χώρες)  και τις εξελίξεις σχετικά με την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Είναι η τρίτη συνάντηση των δύο ηγετών. Τον Δεκέμβριο ο Ισραηλινός πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Μοχάμεν μπιν Ζαγιέντ στο Άμπου Ντάμπι στην πρώτη επίσημη επίσκεψη στη χώρα αυτή και τον Μάρτιο συναντήθηκε μαζί του στο αιγυπτιακό τουριστικό θέρετρο της Ερυθράς Θάλασσας, Σαρμ αλ Σέικχ, στο περιθώριο τριμερούς συνόδου Αιγύπτου-ΗΑΕ και Ισραήλ  με επίκεντρο «διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις».

Δολοφονία και άλλου νεαρού Παλαιστίνιου

Αργότερα σήμερα το μεσημέρι και πριν επιστρέψει το αεροπλάνο του Ισραηλινού πρωθυπουργού από το Άμπου Ντάμπι στο Τελ Αβίβ, έπεσε νεκρός ακόμη ένας νεαρός Παλαιστίνιος από ισραηλινά πυρά.

Το θύμα λεγόταν  Μαχμούτ Φαγιέζ Αμπού Αϊχούρ και ήταν 27 ετών. Σκοτώθηκε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες κοντά στα βόρεια περίχωρα της Χεβρώνας στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης: Συνάντηση με τον Φρανσουά Ολάντ στις 25/5

Ευρωεκλογές: Πού ψηφίζεις-Ανακοινώθηκαν όλα τα εκλογικά κέντρα

Χαλκίδα: Προσωρινά κρατούμενες προϊστάμενη και υπάλληλος της ΔΟΥ

Μάστιγα η πανάκριβη στέγη στην Ιρλανδία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα