ΑΘΗΝΑ
23:01
|
25.04.2024
Για πρώτη φορά ο Τούρκος πρόεδρος επέλεξε να κάνει παζάρι στα ελληνικά, μέσω Τουίτερ, επιχειρώντας να βρει και «ακροατήριο» εντός Ελλάδας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τρεις διαδοχικές αναρτήσεις στα ελληνικά έκανε απόψε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κλιμακώνοντας τις προκλήσεις αλλά και μία παράλληλη περίεργη προσπάθεια να βρει «ακροατήριο» και εντός Ελλάδας.

Σαν να μην έχει διαπράξει η κυβέρνησή του μπαράζ προκλητικών παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου και θαλάσσιου χώρου, προβάλλει τον έωλο ισχυρισμό πως η Τουρκία, που διατηρεί παράνομα στρατό στο έδαφος της Συρίας, του Ιράκ και στη Λιβύη κατά παράβαση διεθνών αποφάσεων, «δεν παραβιάζει τα δικαιώματα και το δίκαιο κανενός».

Περί ΝΑΤΟ και εμπλοκής άλλων χωρών

Όμως η προσπάθεια του Ερντογάν να βρει ακροατήριο στην Ελλάδα δεν σταματά εδώ.

Λίγα λεπτά μετά την παραπάνω ανάρτηση στο Τουίτερ ακολούθησε άλλη περί των διεκδικήσεων της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και των προειδοποιήσων για την επικίνδυνη εμπλοκή του ΝΑΤΟ και άλλων χωρών στιν τουρκο-ελληνική διένεξη, δείχνοντας να προσπαθεί να ξεκινήσει παζάρι με την Αθήνα διά των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης.

Και αναφορά στην Καταστροφή του 1922

Στη συνέχεια ο Ερντογάν προκλητικά υπενθυμίζει την Μικρασιατική Καταστροφή του 1922 και απειλεί την Ελλάδα σε περίπτωση που επιλέξει πιθανώς να αντιδράσει στις τουρκικές προκλήσεις.

Καλεί έτσι την Ελλάδα «να μείνει μακριά από όνειρα, ρητορικές και ενέργειες που θα την κάνουν να μετανιώσει»!

Στην τελευταία (του είδους) ανάρτηση ο Ερντογάν απειλεί να προωθήσει τις διεκδικήσεις του στο Αιγαίο, γράφοντας πως η «Τουρκία δεν θα παραιτηθεί από τα δικαιώματά της στο Αιγαίο»…

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Ποιοι κατεβαίνουν στις ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών Θετικής Ατζέντας αύριο, στην Τουρκία

Οι προηγούμενες εκλογές μέτρο σύγκρισης στις ευρωεκλογές λέει ο Μητσοτάκης στο ΣΚΑΪ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα