ΑΘΗΝΑ
19:28
|
18.05.2024
«Θα θέλαμε να προστατευτούμε από τον ανταγωνισμό με την Τουρκία, την Κίνα και άλλες χώρες», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας της χώρας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ουκρανία είναι έτοιμη να ακυρώσει τους δασμούς στα αγαθά της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως απάντηση στην πλήρη απελευθέρωση του εμπορίου από την Ε.Ε. για ένα χρόνο, δήλωσε σήμερα ο Τάρας Κάτσκα, αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Εμπορικός Εκπρόσωπος της Ουκρανίας, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Επιτροπής Χρηματοοικονομικής, Φορολογικής και Τελωνειακής Πολιτικής του ουκρανικού κοινοβουλίου.

Ο Τάρας Κάτσκα ανέφερε ότι η Ουκρανία σκοπεύει πρωτίστως να ακυρώσει τους δασμούς στα γεωργικά προϊόντα από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε ότι βλέπει την ανάγκη προστασίας της ουκρανικής αγοράς από προϊόντα από τις χώρες με τις οποίες δεν υπάρχουν προτιμησιακοί όροι και προϋποθέσεις συναλλαγών.

«Θα θέλαμε να προστατευτούμε από τον ανταγωνισμό με την Τουρκία, την Κίνα και άλλες χώρες με τις οποίες δεν έχουμε προτιμησιακούς εμπορικούς κανονισμούς», είπε ο Κάτσκα.

«Ως εκ τούτου, θα θέλαμε να κάνουμε αυτό το βήμα για να συνεργαστούμε με την Ευρωπαϊκή Ένωση για μόνιμους κανονισμούς σχετικά με το αφορολόγητο εμπόριο· και αυτό είναι πολύ σωστό και κατάλληλο ως μέρος της υποψηφιότητάς μας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε ο Κάτσκα.

«Αυτό είναι οικονομικά επωφελές για εμάς. Η μόνη βιομηχανία όπου υπάρχει οικονομική ανισορροπία είναι το χοιρινό κρέας, αν και αυτό πιθανότατα συμβαίνει λόγω της αφρικανικής γρίπης των χοίρων, καθώς και στο τυρί», πρόσθεσε ο Κάτσκα.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση την 4η Ιουνίου ακύρωσε τους δασμούς σε αγαθά από την Ουκρανία για ένα χρόνο, συγκεκριμένα τους δασμούς στα βιομηχανικά προϊόντα, και ανέστειλε το σύστημα τιμών εισόδου για τα φρούτα και τα λαχανικά και όλες τις δασμολογικές ποσοστώσεις για τα γεωργικά προϊόντα. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ψυχικές ασθένειες και εστιατόρια

Η πρόεδρος της Γεωργίας άσκησε βέτο στο νομοσχέδιο για τους «ξένους πράκτορες»

Ηλιόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κοροϊδεύει τον κόσμο

Ανδρουλάκης: «Χιλιάδες αγρότες είναι υπό ομηρία»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα