ΑΘΗΝΑ
07:30
|
25.04.2024
Η Τουρκία «θα χρησιμοποιήσει την ισχύ της» για την εφαρμογή των συνθηκών «που παραβιάζει η Ελλάδα», είπε.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην ημερήσια διάταξη φαίνεται πως έχει εντάξει πλέον ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τις ωμές απειλές σε βάρος της Ελλάδας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της.

Σήμερα από την Σμύρνη όπου βρέθηκε για να παρακολουθήσει την στρατιωτική άσκηση EFES 2022 είπε ότι η Τουρκία θα «χρησιμοποιήσει την ισχύ της για να εφαρμοστούν οι συνθήκες»σε σχέση με την απαίτησή της για αποστρατιωτικοποίηση ελληνικών νησιών.

A view from the Efes-2022 military drill in Izmir, Turkey, June 9, 2022. (AA)

«Για άλλη μια φορά, καλούμε την Ελλάδα να σταματήσει να εξοπλίζει τα νησιά που βρίσκονται σε μη στρατιωτικό καθεστώς και να ενεργήσει σύμφωνα με τις διεθνείς συμφωνίες. Δεν αστειεύομαι, μιλάω σοβαρά. Αυτό το έθνος είναι αποφασισμένο, αν πει κάτι, θα το ακολουθήσει» ανέφερε ο Ερντογάν.

Επανέλαβε πως η Τουρκία «θα χρησιμοποιήσει την ισχύ της» για την εφαρμογή των συνθηκών «που παραβιάζει η Ελλάδα» και κάλεσε την Αθήνα «να μην επαναλάβει τα λάθη που έκανε έναν αιώνα πριν».

Στο περιθώριο της άσκησης, ο Τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε επισήμως ότι θα είναι ξανά υποψήφιος για την Προεδρία στις εκλογές που όπως υποστήριξε θα διεξαχθούν τον Ιούνιο του 2023.

Τι απαντά η Ελλάδα

«Ανιστόρητοι ισχυρισμοί και έωλα μυθεύματα δεν μπορούν ούτε να αμφισβητήσουν ούτε, πόσω μάλλον, να υποκαταστήσουν το Διεθνές Δίκαιο και τις διεθνείς συνθήκες» δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου για τις νέες δηλώσεις της τουρκικής ηγεσίας.

«Γενικότερα, τίποτα απολύτως και με κανένα τρόπο δεν μπορεί να πλήξει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και την εθνική μας κυριαρχία. Για αυτό καλούμε την Τουρκία να σταματήσει την τακτική των προκλήσεων και να αντιληφθεί ότι ο μόνος δρόμος είναι η υπεύθυνη και ειλικρινής συνεννόηση, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και του απόλυτου σεβασμού της κυριαρχίας» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στον ανακριτή ο πρώην «Σπαρτιάτης» Κωνσταντίνος Φλώρος

Σουηδία: Μασκοφόροι επιτέθηκαν εναντίον αντιφασιστικής εκδήλωσης

Βόρεια Μακεδονία: Άνετη νίκη του αντιπολιτευόμενου VMRO-DPMNE στον α΄γύρο των προεδρικών εκλογών

War: What is it good for? Absolutely nothing

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα