ΑΘΗΝΑ
17:12
|
30.04.2024
Στηλίτευσε την στάση της κυβέρνησης που δείχνει ως τα εθνικά συμφέροντα «δήθεν, υπηρετούνται κατά τον καλύτερο τρόπο με την επίδειξη υποτέλειας».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Η αποστολή εξοπλιστικού υλικού στην εμπόλεμη Ουκρανία δεν είναι ένα αποσπασματικό γεγονός. Είναι μία, και μόνο, πτυχή μιας πολιτικής, που ασκείται αποκλειστικά και μόνο με βάση τις προσωπικές επιλογές του κ. Μητσοτάκη» τόνισε μιλώντας στην Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων η βουλευτής του ΜέΡΑ25, Σοφία Σακοράφα.

Η βουλευτής υποστήριξε ότι κατά την κυβέρνηση τα εθνικά συμφέροντα «δήθεν, υπηρετούνται κατά τον καλύτερο τρόπο με την επίδειξη υποτέλειας» από τη θέση του «πρόθυμου, δεδομένου και προβλέψιμου συμμάχου».

Και συνέχισε:

«Δυστυχώς, τα αποτελέσματα είναι ήδη άμεσα ορατά.

Χάρη στην πρωθυπουργική επίδειξη υπακοής έχουμε ήδη: Πλήρη διάρρηξη σχέσεων και αδυναμία κάθε διαλόγου με την Τουρκία. Πλήρη διάρρηξη σχέσεων και αδυναμία κάθε επικοινωνίας με τη Ρωσία. Πλήρη διάρρηξη σχέσεων και αδυναμία συνεννόησης με το Ιράν. (Και, πολύ φοβόμαστε ότι μπορεί να υπάρχει και συνέχεια!). Τελικά, με το δόγμα της υποτέλειας και της υπακοής, η Ελλάδα καταδικάζεται να έχει με τις άλλες χώρες τις σχέσεις που θέλουν και καθορίζουν οι ΗΠΑ και οι άλλοι ισχυροί σύμμαχοι να έχουμε.Μένει να δούμε σε πόσες από αυτές η βλάβη θα είναι ανεπανόρθωτη και θα βαρύνει μονίμως το μέλλον της χώρας, με τις αρνητικές της συνέπειες. Πέρα από αυτό: Υπάρχει ήδη και η πρώτη απτή απόδειξη της (αναμενόμενης) παταγώδους αποτυχίας αυτής της εξωτερικής πολιτικής. (Δεν θέλω να χρησιμοποιήσω τη λέξη «η πρώτη σφαλιάρα»).

Απευθύνεστε στους δήθεν συμμάχους για βοήθεια, στήριξη, συμπαράσταση απέναντι στην αποχαλινωμένη επιθετικότητα του κ. Ερντογάν και εισπράττετε μόνο ένα «Βρείτε τα!», «Βρείτε τα μεταξύ σας!». «Να τα βρούμε», ακόμα και για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, που αμφισβητεί. «Να τα βρούμε», με αυτόν, που, επικαλούμενος ακριβώς την επιδεικτική υποτέλεια του Έλληνα Πρωθυπουργού, αρνείται πλέον ρητά κάθε άμεσο διάλογο μεταξύ των δύο χωρών».

Η βουλευτής του ΜέΡΑ25 στηλίτευσε και την στάση της κυβέρνησης Μητσοτάκη απέναντι στο ΙΡάν επισημαίνοντας ότι για χάρη της υπακοής σε συγκεκριμένη εντολή, διέρρηξε τις σχέσεις με την Τεχεράνη, που, στο κάτω κάτω της γραφής, είχαμε και υποχρέωση σαν Ελλάδα, γιατί μας στήριζε από τα πρώτα, ακόμα, χρόνια της κρίσης, με την προμήθεια πετρελαίου, με όρους που εφαρμόζονταν, στη διεθνή αγορά, μόνο στην περίπτωσή μας.

«Και τώρα, και πάλι υπακούοντας, αυτοεξευτελίζεστε και πηγαίνετε πια να πάρετε πετρέλαιο από τον άθλιο, όπως λέγατε, Μαδούρο!» κατέληξε η Σοφία Σακοράφα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φον ντερ Λάιεν: «Δεν αποκλείεται» να απαγορευτεί το TikTok και στην Ε.Ε.

Επίθεση Γεωργιάδη σε διαμαρτυρόμενους υγειονομικούς-«Κάφροι, ελάτε αν έχετε τα κότσια»

Κλήση της Κεραμέως στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Νετανιάχου: Θα μπούμε στη Ράφα με ή χωρίς συμφωνία εκεχειρίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα