ΑΘΗΝΑ
19:22
|
18.05.2024
Ορισμένοι δασμοί κατέληξαν να πληρωθούν από τους Αμερικανούς, λόγω της πίεσης στους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις, σύμφωνα με την υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζάνετ Γέλεν, δήλωσε την Τετάρτη ότι η Ουάσιγκτον επιδιώκει να ανακαλέσει ορισμένους δασμούς σε εισαγόμενα προϊόντα από την Κίνα «τις επόμενες εβδομάδες».

«Αυτή η κυβέρνηση κληρονόμησε μια σειρά δασμών [της ενότητας] 301 που επιβλήθηκαν από την κυβέρνηση Τραμπ, οι οποίοι πιστεύω ότι στην πραγματικότητα δεν σχεδιάστηκαν για την εξυπηρέτηση των στρατηγικών μας συμφερόντων», δήλωσε η Γέλεν κατά τη διάρκεια κατάθεσης στην Επιτροπή Τρόπων και Μέσων της Βουλής.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ξεκίνησε έναν εμπορικό πόλεμο με την Κίνα το 2018, επιβάλλοντας πρόσθετους δασμούς σε κινεζικές εισαγωγές αξίας άνω των 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων, επικαλούμενος την ενότητα 301 του εμπορικού νόμου των ΗΠΑ του 1974.

Η Γέλεν είπε στους νομοθέτες ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να αντιμετωπίσουν τις «αθέμιτες εμπορικές πρακτικές» της Κίνας, αλλά ορισμένοι από τους δασμούς κατέληξαν να πληρωθούν από τους Αμερικανούς, λόγω της πίεσης στους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις.

«Προσπαθούμε να ρίξουμε μια ματιά σε αυτά και προσπαθούμε να είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε, να αναδιαμορφώσουμε αυτούς τους δασμούς με τρόπο που θα ήταν πιο στρατηγικός», πρόσθεσε η επικεφαλής του υπουργείου Οικονομικών.

Ερωτηθείσα σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της άρσης των δασμών, η Γέλεν απάντησε: «Νομίζω τις επόμενες εβδομάδες, όπως αναμένουμε. Δεν μπορώ να σας δώσω ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, αλλά όσον αφορά τη διαδικασία αποκλεισμού και τους δασμούς, αυτό είναι κάτι που εξετάζεται ενεργά».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ψυχικές ασθένειες και εστιατόρια

Η πρόεδρος της Γεωργίας άσκησε βέτο στο νομοσχέδιο για τους «ξένους πράκτορες»

Ηλιόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κοροϊδεύει τον κόσμο

Ανδρουλάκης: «Χιλιάδες αγρότες είναι υπό ομηρία»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα