ΑΘΗΝΑ
15:56
|
20.04.2024
Οι κυρώσεις απαγορεύουν τις εισαγωγές αργού πετρελαίου και ορισμένων προϊόντων πετρελαίου από τη Ρωσία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ελβετία ενέκρινε το έκτο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, το οποίο περιλαμβάνει εμπάργκο του ρωσικού πετρελαίου, όπως ανακοίνωσε η ελβετική κυβέρνηση σε δελτίο τύπου που δημοσιεύτηκε στον επίσημο ιστότοπό της.

«Την 10η Ιουνίου, το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο έλαβε την απόφαση να υιοθετήσει τις νέες κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Ρωσίας και της Λευκορωσίας», αναφέρει το δελτίο τύπου.

«Επιπλέον, το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομικών Υποθέσεων, Εκπαίδευσης και Έρευνας (EAER) έχει επιβάλει οικονομικές και ταξιδιωτικές κυρώσεις σε περίπου 100 ακόμη άτομα», συνεχίζει.

Οι περιορισμοί επιβάλλονται σε Ρώσους και Λευκορώσους στρατιωτικούς, πολιτικούς, επιχειρηματίες και άτομα που η Ελβετία θεωρεί ύποπτα για διάδοση παραπληροφόρησης.

Οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν τόσο από την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και από την Ελβετία αποκλείουν τέσσερις ρωσικές και λευκορωσικές τράπεζες από την υπηρεσία χρηματοοικονομικών μηνυμάτων SWIFT.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ενέκρινε το έκτο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας στα τέλη Μαΐου και το έθεσε σε ισχύ στις αρχές Ιουνίου. Οι κυρώσεις απαγορεύουν τις εισαγωγές αργού πετρελαίου και ορισμένων προϊόντων πετρελαίου από τη Ρωσία. Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει τις εισαγωγές αργού πετρελαίου από τη Ρωσία εντός έξι μηνών, ενώ οι εισαγωγές προϊόντων πετρελαίου θα σταματήσουν εντός έως και οκτώ μηνών.

Επιπλέον, η Ευρωπαϊκή Ένωση απέκλεισε άλλες τρεις ρωσικές τράπεζες, τις Sberbank, Credit Bank of Moscow, και Rosselkhozbank, και τη Λευκορωσική Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης από το σύστημα SWIFT.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανδρουλάκης: Στις ευρωεκλογές να αποδοκιμαστεί η κυβέρνηση

ΠΑΣΟΚ: Ανακοινώθηκαν οι τελευταίοι οκτώ του ευρωψηφοδελτίου

Κασσελάκη θαύματα, σπουδάγματα

Κασσελάκης: Παρουσιάσαμε ένα ψηφοδέλτιο προοδευτικής αριστείας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα