ΑΘΗΝΑ
14:31
|
10.05.2024
Δεν προέκυψαν στοιχεία που να τους συνδέουν με τα μικρής έκτασης χθεσινά επεισόδια και αφέθηκαν ελεύθεροι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι προσαχθέντες για τα χθεσινά μικρής έκτασης επεισόδια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μετά την ολοκλήρωση των κινητοποιήσεων φοιτητών, ενάντια στον νόμο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και την πανεπιστημιακή αστυνομία. Σε βάρος των έξι προσαχθέντων δεν προέκυψαν στοιχεία που να τους συνδέουν με τα επεισόδια και ως εκ τούτου αφέθηκαν ελεύθεροι.

Τα χθεσινά επεισόδια σημειώθηκαν μπροστά από την πύλη εμπορίου της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Μέλη αντιεξουσιαστικών ομάδων κινήθηκαν αρχικά προς το campus του ΑΠΘ, μπαίνοντας από τον κεντρικό δρόμο που το διασχίζει και από εκεί επιτέθηκαν με μολότοφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα στις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στην οδό Εγνατία. Η αστυνομία απάντησε με χρήση χημικών και κρότου λάμψης. Οι αντιεξουσιαστές κινήθηκαν στη συνέχεια προς την Πολυτεχνική Σχολή.

Οι πορείες διαμαρτυρίας ενάντια στην εφαρμογή του νόμου 4777/21 και την εγκατάσταση των ΟΠΠΙ στα ΑΕΙ, ξεκίνησαν με συγκέντρωση στην Καμάρα. Μέλη φοιτητικών παρατάξεων που εκπροσωπούν στους συλλόγους τους την Πανσπουδαστική μετά από κάποια ώρα επέστρεψαν συντεταγμένα στην Πολυτεχνική Σχολή. Τα μέλη της φοιτητικής παράταξης των ΕΑΑΚ ολοκλήρωσαν την πορεία τους στο ΥΜΑθ και η ομάδα των αντιεξουσιαστών και ελευθεριακών φοιτητικών σχημάτων επέστρεψε προς το Πανεπιστήμιο, όπου και σημειώθηκαν τα επεισόδια στην Εγνατία οδό.

Πορεία διαμαρτυρίας κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας και του νόμου Κεραμέως για τα ΑΕΙ πραγματοποιήθηκε χθες και στο κέντρο της Αθήνας. Η πορεία ξεκίνησε από τα Προπύλαια και κατέληξε στην πλατεία Συντάγματος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΛΑΡΚΟ: Πανό διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών

Βέλγιο: Εργαζόμενοι διέκοψαν την μετάδοση  του τραγουδιού του Ισραήλ στη Eurovision

Να διεθνοποιήσουμε τα ελληνικά πανεπιστήμια: Η άλλη πλευρά του Ατλαντικού μας περιμένει

Σχέδια κλιμάκωσης των επιθέσεων κατά του Ισραήλ καταστρώνουν οι Χούθι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα