ΑΘΗΝΑ
18:15
|
26.06.2024
Το προξενείο των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ εξυπηρετούσε τους Παλαιστίνιους για σχεδόν 175 χρόνια, πριν κλείσει τον Μάρτιο του 2019 με απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανακοίνωσε την μερική ανατροπή του κλεισίματος του προξενείου για τους Παλαιστίνιους στην Ιερουσαλήμ από τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ανοίγοντας ένα «Γραφείο Παλαιστινιακών Υποθέσεων των ΗΠΑ» στην πόλη.

Η διπλωματική αποστολή των ΗΠΑ στην Ανατολική Ιερουσαλήμ θα αναφέρεται πλέον απευθείας στην Ουάσιγκτον, υποδεικνύοντας αναβάθμιση των σχέσεων πριν από την προγραμματισμένη επίσκεψη του προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Το προξενείο των ΗΠΑ στην Ανατολική Ιερουσαλήμ εξυπηρετούσε τους Παλαιστίνιους για σχεδόν 175 χρόνια, πριν κλείσει τον Μάρτιο του 2019 με απόφαση του τότε προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

«Το Γραφείο Παλαιστινιακών Υποθέσεων λειτουργεί υπό την αιγίδα της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ και αναφέρεται σχετικά με ουσιαστικά θέματα απευθείας στο γραφείο υποθέσεων της Εγγύς Ανατολής στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ», δήλωσε εκπρόσωπος της αποστολής. «Η αλλαγή του ονόματος έγινε για να ευθυγραμμιστεί καλύτερα με την ονοματολογία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Η νέα λειτουργική δομή του Γραφείου Παλαιστινιακών Υποθέσεων έχει σχεδιαστεί για να ενισχύσει τη διπλωματική μας αναφορά και τη δημόσια διπλωματία», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, υψηλόβαθμος Παλαιστίνιος αξιωματούχος ανέφερε ότι ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, απέρριψε εναλλακτικές λύσεις για την επαναλειτουργία του προξενείου των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ, σε κλήση με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
ΣΥΝΑΦΗ

Δούκας για ΠΑΣΟΚ: «Θα είμαι δήμαρχος Αθηναίων με οποιαδήποτε εξέλιξη»

Ισραήλ-Τουρκία: Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα…

Δουλειά και όχι φαγωμάρα για τις θέσεις στην Ε.Ε. θέλει ο Όλαφ Σολτς

Λιμοκτονεί το 22% του πληθυσμού της Γάζας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα