ΑΘΗΝΑ
19:40
|
26.04.2024
«Αν κάποιος τολμήσει να χωρίσει την Ταϊβάν από την Κίνα, ο κινεζικός στρατός σίγουρα δεν θα διστάσει να ξεκινήσει έναν πόλεμο με οποιοδήποτε κόστος».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Γου Κιαν, εκπρόσωπος του Γραφείου Πληροφοριών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, ανέφερε σήμερα ότι ο υπουργός Άμυνας Γουέι Φένγκε δήλωσε πως «Αν κάποιος τολμήσει να χωρίσει την Ταϊβάν από την Κίνα, ο κινεζικός στρατός σίγουρα δεν θα διστάσει να ξεκινήσει έναν πόλεμο με οποιοδήποτε κόστος», κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον υπουργό Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών, Λόιντ Όστιν. 

Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση του Όστιν και του Φένγκε από την τηλεφωνική τους συνομιλία την 20η Απριλίου, η οποία ήταν η πρώτη τέτοια κλήση από τότε που η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέλαβε την εξουσία.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Κίνας, ο Γουέι Φένγκε υποσχέθηκε επίσης να «συντρίψει κάθε συνομωσία ‘ανεξαρτησίας της Ταϊβάν’ και να υποστηρίξει αποφασιστικά την ενοποίηση της πατρίδας».

Τόνισε ότι «η Ταϊβάν είναι η Ταϊβάν της Κίνας… Η χρήση της Ταϊβάν για τον περιορισμό της Κίνας δεν θα επικρατήσει ποτέ».

Ο Όστιν είπε στον Φενγκέ κατά τη διάρκεια των συνομιλιών ότι το Πεκίνο πρέπει «να απέχει από περαιτέρω αποσταθεροποιητικές ενέργειες προς την Ταϊβάν», δήλωσε το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ.

 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Επανέρχεται στα καθήκοντά του ο βασιλιάς Κάρολος Γ’

Δένδιας: 2 δισ. ευρώ θα κοστίσουν οι θόλοι αεράμυνας της χώρας

Τον Ερντογάν σουλτάνο αποδομεί ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα