ΑΘΗΝΑ
04:54
|
26.04.2024
«Αρνήθηκαν να πληρώσουν για ποσοστώσεις ώστε να ψαρεύουν κοντά στις Κουρίλες νήσους. Κατά συνέπεια, θα χάσουν αυτό το δικαίωμα».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ρωσία πρόκειται να αφαιρέσει από την Ιαπωνία το δικαίωμα να ψαρεύει κοντά στις Κουρίλες νήσους, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας και προεδρικός απεσταλμένος στην Ομοσπονδιακή Περιφέρεια της Άπω Ανατολής, Γιούρι Τρούτνεφ.

«Στην πραγματικότητα, έχουμε ήδη περιορίσει το δικαίωμά τους [να ψαρεύουν κοντά στις Κουρίλες Νήσους] μέσω των δικών τους προσπαθειών. Αρνήθηκαν να πληρώσουν για ποσοστώσεις ώστε να ψαρεύουν κοντά στις Κουρίλες νήσους. Κατά συνέπεια, θα χάσουν αυτό το δικαίωμα», δήλωσε ο Τρούτνεφ σε δημοσιογράφους στο Βλαδιβοστόκ.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, δήλωσε νωρίτερα ότι η Μόσχα αναστέλλει τη συμφωνία μεταξύ Ιαπωνίας και Ρωσίας για συνεργασία στην εξόρυξη θαλάσσιων ζωντανών πόρων.

Η ιαπωνική κυβέρνηση, με τη σειρά της, δήλωσε ότι σκοπεύει να συνεχίσει τις διαβουλεύσεις με τη Ρωσία σχετικά με την προαναφερθείσα συμφωνία, προκειμένου να μπορέσουν οι αλιείς να εργαστούν με ασφάλεια σύμφωνα με το έγγραφο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Ποιοι κατεβαίνουν στις ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών Θετικής Ατζέντας αύριο, στην Τουρκία

Οι προηγούμενες εκλογές μέτρο σύγκρισης στις ευρωεκλογές λέει ο Μητσοτάκης στο ΣΚΑΪ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα