ΑΘΗΝΑ
15:03
|
28.09.2024
Ρωσικά διαβατήρια στους πολίτες της Χερσώνας και της Μελιτόπολης φέρεται να έχουν ξεκινήσει να διανέμουν οι ρωσικές αρχές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ρωσικά διαβατήρια στους πολίτες της Χερσώνας και της Μελιτόπολης φέρεται να έχουν ξεκινήσει να διανέμουν οι ρωσικές αρχές σύμφωνα με δημοσίευμα του ρωσικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Tass.

«Σήμερα πραγματοποιήθηκε στη Μελιτόπολη μια τελετή για την παρουσίαση των πρώτων ρωσικών διαβατηρίων στους κατοίκους της περιοχής» δήλωσε μιλώντας στο πρακτορείο ο  Βλαντίμιρ Ρογκόφ, μέλος του κύριου συμβουλίου της στρατιωτικο-πολιτικής διοίκησης της περιοχής Ζαπορόζιε, υποστηρίζοντας ότι περισσότεροι από 70.000 κάτοικοι της περιοχής είχαν υποβάλει αίτηση για τη ρωσική υπηκοότητα.

Όπως υπενθυμίζει σχετικό δημοσίευμα του BBC, στις 25 Μαΐου ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε διάταγμα για τη χαλάρωση των κανόνων χορήγησης της ρωσικής υπηκοότητας στους κατοίκους των περιοχών Ζαπορόζιε και Χερσώνα της Ουκρανίας, με την Ουκρανία να καταδικάζει τη κίνηση ως “ρωσοποίηση” και την χορήγηση διαβατηρίων ως  “κατάφωρη παραβίαση” της εδαφικής της ακεραιότητας, λέγοντας ότι το διάταγμα του προέδρου Πούτιν είναι “νομικά άκυρο”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πιθανές προκλήσεις του ΝΑΤΟ στη Βαλτική: Μια ανάλυση των επερχόμενων ασκήσεων

Επίσημα νεκρός ο ηγέτης της Χεζμπολάχ-Ποιος ήταν ο Χασάν Νασράλα (upd)

Δηλώσεις Αλί Χαμενεΐ σχετικά με τις πρόσφατες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο

Έκτακτο δελτίο καιρού: Επιδείνωση από βδομάδα με βροχές και πτώση θερμοκρασίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα