ΑΘΗΝΑ
14:12
|
04.05.2024
Ελπίδες για έναρξη παραγωγής ενέργειας από τον πυρηνικό σταθμό Ακούγιου εξέφρασε απόψε ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την αισιοδοξία του για την έναρξη παραγωγής ενέργειας από τον πυρηνικό σταθμό Ακούγιου εξέφρασε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ.

Στο περιθώριο της επεισοδιακής κοινοβουλευτικής συνόδου του ΝΑΤΟ στην Κωνσταντινούπολη ο Ντονμέζ δήλωσε ότι «ευελπιστούμε» να θέσουμε τον πυρηνικό σταθμό Ακούγιου σε λειτουργία «την επόμενη χρονιά». Πρόσθεσε πως καταβάλλονται προσπάθειες πάνω σε τεχνολογικές και γεωγραφικές πτυχές «για έναν δεύτερο κι έναν τρίτο αντιδραστήρα».

«Κάναμε τη μεγαλύτερη ανακάλυψη υπεράκτιου κοιτάσματος φυσικού αερίου το 2020 στη Μαύρη Θάλασσα. Τα πρώτα στοιχεία υποδηλώνουν ότι πρόκειται για περίπου 540 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα και εργαζόμαστε σκληρά για να τα συνδέσουμε στο εθνικό σύστημα διανομής την επόμενη χρονιά», συμπλήρωσε.

Turkey 2017

Ο Tούρκος υπουργός εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι το κοίτασμα φυσικού αερίου που ανακαλύφθηκε πρόσφατα στη Μαύρη Θάλασσα θα καλύπτει από το 2026 το 25-30% των ενεργειακών αναγκών στη χώρα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ιαπωνία: Απογοήτευση για τα σχόλια του Τζο Μπάιντεν περί ξενοφοβικών ασιατικών κρατών

Μπορέλ: Οι ΗΠΑ χάνουν την ηγεμονική θέση τους έναντι της Κίνας

2 στους 5 Αμερικανούς ψηφοφόρους πιστεύουν ότι ένας δεύτερος εμφύλιος είναι πιθανός

Η δανέζικη εταιρεία Maersk LLC ρευστοποιεί τη θυγατρική της στη Ρωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα