ΑΘΗΝΑ
11:21
|
20.09.2024
Τι απάντησε ο Γιάννης Οικονόμου στις «ίσες αποστάσεις» Στόλτενμπεργκ στα ελληνοτουρκικά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Για άλλη μια φορά ο γγ του ΝΑΤΟ κ. Στόλτενμπεργκ με δηλώσεις του κρατάει ίσες αποστάσεις ανάμεσα στην Τουρκία που αμφισβητεί τις διεθνείς συνθήκες και το Διεθνές Δίκαιο και στην Ελλάδα που τα υπερασπίζεται», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση εκτιμά ότι η στάση του Γενικού Γραμματέα «αποδεικνύεται περίτρανα ότι η πολιτική του πρόθυμου και δεδομένου συμμάχου που ακολουθεί ο κ. Μητσοτάκης, έχει οδηγήσει στο περιθώριο την Ελλάδα, την ώρα που οι ‘σύμμαχοι’ μας σπεύδουν να ικανοποιήσουν κάθε επιθυμία της Τουρκίας του κ. Ερντογάν». Η αξιωματική αντιπολίτευση υπογραμμίζει ότι «η κυβέρνηση οφείλει να προστατεύσει τα εθνικά μας συμφέροντα στο ΝΑΤΟ και να μην επιτρέψει η ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας να οδηγήσει σε παζάρι με την Τουρκία σε βάρος της πατρίδας μας».

Οικονόμου: Γνωστή η στάση του ΝΑΤΟ

«Είναι γνωστή η στάση του ΝΑΤΟ και του γ.γ. του ΝΑΤΟ», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου και τόνισε πως «η κυβέρνηση πάντα γνωστοποιεί τις θέσεις της για την κλιμάκωση εκ μέρους της Τουρκίας και βλέπουμε την αποδοχή των ελληνικών θέσεων ακριβώς γιατί εδράζεται στις διεθνείς συνθήκες».

Πρόσθεσε επίσης πως η Ελλάδα ακολουθεί μία πολιτική αρχών και μέσω συγκεκριμένων βημάτων ενισχύει το γεωπολιτικό της αποτύπωμα, αλλά και ότι αποδομεί με συνέπεια τους ανιστόρητους ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς, όπου και όταν χρειάζεται.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στον ενδεχόμενο να θέσει ο Κυριακός Μητσοτάκης στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ. «Η ελληνική εξωτερική πολιτική βασίζεται σε αρχές, έχουμε προχωρήσει σε ενισχύσει της αποτρεπτικής δύναμης της χώρας – αποδομούμε τους έωλους ισχυρισμούς της Άγκυρας και η ελληνική διπλωματία το κάνει αυτό όπου και όποτε χρειάζεται». Στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο γ.γ. του ΝΑΤΟ όταν ρωτήθηκε για τις τουρκικές προκλήσεις και αν το ΝΑΤΟ καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποτρέψει την Τουρκία από τη συνέχιση των ακατανόητων και επικίνδυνων πρακτικών της, ο γ.γ. του ΝΑΤΟ είπε χαρακτηριστικά και πολύ διπλωματικά:» Δεν πρέπει να μας εκπλήσσει το γεγονός ότι μερικές φορές υπάρχουν έντονες διαφωνίες μεταξύ των χωρών μας» και συνέστησε σε Αθήνα και Άγκυρα «να λύσουν τις διαφορές τους στο Αιγαίο με πνεύμα εμπιστοσύνης και συμμαχικής αλληλεγγύης».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νίκος Χαρδαλιάς: «Η Αττική δεν είναι θωρακισμένη» ενόψει του χειμώνα

Κλιμακώνεται η ένταση στον Λίβανο: Δεκάδες θέσεις της Χεζμπολάχ έπληξε το Ισραήλ

Πιερρακάκης: Επιμονή στη «λύση» συγχωνεύσεις τμημάτων-Ικανοποίηση… για τις αποβολές λόγω κινητών

Στο Κίεβο ξανά η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα