ΑΘΗΝΑ
23:57
|
19.04.2024
«Η ελευθερία είναι μεγαλύτερη από σένα #Μην την αγγίζεις» είναι το σύνθημα των Τουρκοκύπριων δημοσιογράφων που διαμαρτύρονται για την ελευθερία του Τύπου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με το στόμα τους σφραγισμένοι με μαύρες ταινίες Τουρκοκύπριοι δημοσιογράφοι διαμαρτυρήθηκαν χθες μπροστά από τη «βουλή» στα κατεχόμενα κυπριακά εδάφη, ενώ ορισμένοι μπήκαν και μέσα στην αίθουσα.

Αιτία της εδώ και ημέρες εξελισσόμενης διαμαρτυρίας το «πρωτόκολλο» του ψευδοκράτους με την Τουρκία, το οποίο, όπως υποστηρίζουν οι Τουρκοκύπριοι δημοσιογράφοι, επιβάλλει σιωπή και στερεί τις δημοκρατικές ελευθερίες και τα δικαιώματά τους, περιορίζοντας την ελευθερία έκφρασης και λόγου.

Στη συμφωνία Άγκυρας – Κατεχόμενων, την οποία οι δημοσιογράφοι χαρακτηρίζουν «πρωτόκολλο παράδοσης στην Τουρκία», συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων σειρά νόμων που ποινικοποιούν την προσβολή στο πρόσωπο του «προέδρου» ή της Τουρκίας.

Με την κινητοποίησή τους οι δημοσιογράφοι ζητούν, μεταξύ άλλων, το στοιχειώδες: να μπορούν να υποβάλλουν ερωτήσεις κατά τη διάρκεια των συνεντεύξεων Τύπου, για όποιο θέμα και αν πρόκειται.

Οι δημοσιογράφοι κατέθεσαν δίκη τους πρόταση βασισμένη στο τι προβλέπεται στην ΕΕ, σύμφωνα με το politis.com.cy, αλλά ο επικεφαλής της κυβέρνησης, Ερσίν Τατάρ,  εμφανίζεται ανυποχώρητος.

Στις 24 Ιουνίου, προγραμματίζεται νέα, μεγάλη εκδήλωση διαμαρτυρίας από τις τουρκοκυπριακές δημοσιογραφικές οργανώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι, με το σύνθημα «Η ελευθερία είναι μεγαλύτερη από σένα (πάνω από σένα) #Μην την αγγίζεις», ο σύνδεσμος Τουρκοκύπριων δημοσιογράφων πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης εκδήλωση διαμαρτυρίας ενάντια στις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα του ψευδοκράτους, στον νόμο περί προστασίας της ιδιωτικής ζωής, και στις νέες ρυθμίσεις για τα δυσφημιστικά δημοσιεύματα, χαρακτηρίζοντάς τα «έκφραση μιας φασιστικής τάσης».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Disiecta Membra #9: Eco, J.P. Manchette και η τελευταία ακμή της μεταπολεμικής Ευρώπης

Φονική εισβολή του ισραηλινού στρατού στο Νουρ Σαμς της Δυτικής Όχθης

BDS Greece: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία της Γερμανίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα