ΑΘΗΝΑ
02:17
|
19.09.2024
Κατά τη συνάντηση Μητσοτάκη και Λίντνερ στο Μαξίμου έγινε αναφορά  στην επικείμενη έξοδο της Ελλλάδας από τον μηχανισμό ενισχυμένης εποπτείας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Ελλάδα στην κατεύθυνση διαφοροποίησης των πηγών Ενέργειας στην ΕΕ, «μετατρέποντας» τη χώρα (κατά την ελληνική κυβέρνηση) σε κόμβο μεταφοράς ενέργειας προς τα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και σε γέφυρα με τη Μέση Ανατολή και την Αφρική ανέπτυξε σήμερα στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Κρίστιαν Λίντνερ ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά τη συνάντηση των δύο αξιωματούχων στο μέγαρο Μαξίμου έγινε αναφορά  στην επικείμενη έξοδο της χώρας μας από τον μηχανισμό ενισχυμένης εποπτείας τον Αύγουστο.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε «εντυπωσιακά» τα στοιχεία που παρουσίασε η ελληνική κυβέρνηση εκφράζοντας την στήριξη του Βερολίνου στη μετάβαση στην… «κανονική εποπτεία».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε ικανοποίηση για την επικείμενη έξοδο από τον μηχανισμό ενισχυμένης εποπτείας τον Αύγουστο, τονίζοντας ότι ο στόχος της κυβέρνησης «παραμένει να επιστρέψουμε στην επενδυτική βαθμίδα το 2023». Ανέφερε τέλος ότι η κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στο μεταρρυθμιστικό της πρόγραμμα και στην οικονομική της πολιτική για τη μείωση της φορολογίας, τη δημιουργία ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος για τις ξένες επενδύσεις και τη «στήριξη των πιο ευάλωτων» παρά την πρόσθετη πίεση στα δημόσια οικονομικά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τι θα δούμε στο Εθνικό Θέατρο τη νέα σεζόν

Αρνείται τις σχέσεις με το Ισραήλ η Σαουδική Αραβία

Το Ισραήλ ετοιμάζεται για πόλεμο με το Λίβανο, μετά το νέο κύμα εκρήξεων

Σχέδιο για τον Μπάιντεν καταστρώνει ο Ζελένσκι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα