ΑΘΗΝΑ
06:32
|
29.09.2024
Για περίπου 12 λεπτά Έλληνες βουλευτές αντάλλαξαν λεκτικά «πυρά» με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Κωνσταντινούπολη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άναψαν τα αίματα σήμερα στην Κοινοβουλευτική συνέλευση του ΝΑΤΟ στην Κωνσταντινούπολη όταν ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χολουσί Ακάρ ξεκίνησε ακόμη μία επίθεση έναντι της Ελλάδας αφενός κατηγορώντας την για «προκλητική θέση απέναντι στην Τουρκία» και αφετέρου αποδοκιμάζοντας Έλληνες βουλευτές που «διακόπτουν τον διάλογο» Αθήνας-Άγκυρας.

Ωστόσο ο Τούρκος υπουργός φάνηκε να αιφνιδιάζεται όταν κάποια μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας βουλευτών «ξεσπάθωσαν» εναντίον του απαντώντας στους ισχυρισμούς περί «προκλητικής θέσης». Το θερμό επεισόδιο που κράτησε περίπου 12 λεπτά ανάγκασε τελικά τον Τούρκο υπουργό Άμυνας να αποχωρήσει μαινόμενος βγάζοντας σχεδόν…καπνούς από τα αυτιά.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σπήλιος Λιβανός με την ιδιότητα του επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας πήρε το λόγο κατηγορώντας την Τουρκία πως συμπεριφέρεται σαν να πατά «σε δύο βάρκες» (μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας) και πως δεν μπορεί να μιλά για «σεβασμό» σε διεθνές δίκαιο και καλές σχέσεις γειτονίας όταν επισείει την απειλή της «αιτίας πολέμου» για τα 12 μίλια  «παρά το γεγονός ότι είμαστε φίλες και σύμμαχες χώρες στο ΝΑΤΟ». Υπενθύμισε επίσης την κατοχή της βόρειας Κύπρου και τις υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά.

Ο Λιβανός μιλώντας αργότερα σε δημοσιογράφους περιέγραψε την έντονη αντίδραση του Τούρκου υπουργού Άμυνας τονίζοντας πως ιδιαίτερα «κοκκίνησε, νευρίασε με το θέμα της Κύπρου».

Ο επικεφαλής της ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας στο ΝΑΤΟ τόνισε πως πριν ενάμιση μήνα στην επιτροπή των επικεφαλής που έγινε στην Αθήνα οι Έλληνες βουλευτές που ήταν παρόντες δεν αναφέρθηκαν καθόλου στους Τούρκους από σεβασμό. Θεώρησε ότι με την σημερινή συμπεριφορά του Ακάρ ήταν «λες και ήθελαν να μας κάνουν bullying και τσαμπουκά μέσα στην Κωνσταντινούπολη… αυτό δείχνει πως είναι σε βρασμό».

Ανάλογες θέσεις εξέφρασαν στη διάρκεια του θερμού δωδεκάλεπτου και οι άλλοι Έλληνες βουλευτές, Τζάκρη, Λοβέρδος και Βολουδάκης που πήραν τον λόγο, απαντώντας ότι Ελλάδα καταπολεμά την τρομοκρατία και δεν είναι αυτή που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ισραηλινός βομβαρδισμός ξεκλήρισε οικογένεια στον Λίβανο-Αυξάνεται η δημοτικότητα του Νετανιάχου

Δημοσκόπηση θέλει τη δημοτικότητα του Νετανιάχου να αυξάνεται στο Ισραήλ, που συνεχίζει να χτυπά τον Λίβανο, ξεκληρίζοντας μια οικογένεια σε ένα από τα χτυπήματά του.
ΣΥΝΑΦΗ

Ενοποίηση των ενεργειακών συστημάτων Ρωσίας, Ιράν και Αζερμπαϊτζάν

Πιθανές προκλήσεις του ΝΑΤΟ στη Βαλτική: Μια ανάλυση των επερχόμενων ασκήσεων

Επίσημα νεκρός ο ηγέτης της Χεζμπολάχ-Ποιος ήταν ο Χασάν Νασράλα (upd)

Δηλώσεις Αλί Χαμενεΐ σχετικά με τις πρόσφατες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα