ΑΘΗΝΑ
22:11
|
04.05.2024
Ξεκινάνε οι εργασίες για το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης με τον πρόεδρο Πούτιν να ανοίγει τα χαρτιά του στην κεντρική ομιλία του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα αξιολογήσει την κατάσταση στην παγκόσμια πολιτική και οικονομία, μέσα στο πλαίσιο της ομιλίας του στην ολομέλεια του 25ου Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης (SPIEF), δήλωσε στους δημοσιογράφους ο βοηθός του Ρώσου Προέδρου, Γιούρι Ουσάκοφ.

«Αναμένεται ότι ο Πρόεδρος θα κάνει εκτιμήσεις για την τρέχουσα κατάσταση στην παγκόσμια οικονομία και πολιτική. Βεβαίως, στο επίκεντρο θα τεθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η παγκόσμια οικονομία γενικά, ο αθέμιτος ανταγωνισμός μεταξύ των κρατών, οι εμπορικοί και οικονομικοί πόλεμοι, οι κυρώσεις, οι περιορισμοί και ούτω καθεξής», δήλωσε ο Ουσάκοφ.

«Ο Πρόεδρος θα μοιραστεί τις εκτιμήσεις του για τη διαμόρφωση του πολυπολικού οικονομικού μοντέλου και θα αξιολογήσει τις ευκαιρίες και τις προοπτικές που ανοίγει αυτή τη διαδικασία για τους συμμετέχοντες ολόκληρης της παγκόσμιας αγοράς», σημείωσε ο Ουσάκοφ.

Το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του Προέδρου θα αφιερωθεί στην περαιτέρω οικονομική ανάπτυξη της χώρας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Μέχρι στιγμής, περισσότερες από 40 χώρες θα στείλουν αντιπροσωπείες στο φετινό Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης (SPIEF), αναφέρει ο βοηθός του Ρώσου προέδρου.

«Για αντικειμενικούς λόγους, είναι πλέον αρκετά δύσκολο να ταξιδέψεις στην Αγία Πετρούπολη. Ωστόσο, αναμένουμε αρκετά μεγάλο αριθμό προσκεκλημένων. Όσον αφορά τις υψηλόβαθμες ξένες αντιπροσωπείες, τις επίσημες κυβερνητικές αντιπροσωπείες, περιμένουμε να προέρχονται από περισσότερους από 40 χώρες του κόσμου», δήλωσε ο Ουσάκοφ.»

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, οι αντιπροσωπείες της Αρμενίας και του Καζακστάν θα έχουν επικεφαλής τους προέδρους των χωρών αυτών.

Επιπλέον, στο φόρουμ θα συμμετέχουν «πολλές αντιπροσωπείες, με επικεφαλής αντιπροέδρους, αντιπροέδρους, υπουργούς, κυβερνήτες, διάφορους γερουσιαστές»

Ο Ουσάκοφ είπε ότι δεν είχε πληροφορίες για το εάν η κυβέρνηση των Ταλιμπάν του Αφγανιστάν σχεδιάζει να στείλει την αντιπροσωπεία της στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.

Διπλωματική πηγή είπε στο TASS στις αρχές Ιουνίου ότι ο Γκαμάλ Νασίρ Γκαρβάλ, προσωρινός επιτετραμμένος του Αφγανιστάν στη Μόσχα, ο οποίος διορίστηκε από την προσωρινή κυβέρνηση των Ταλιμπάν (το κίνημα είναι εκτός νόμου στη Ρωσία) θα παραστεί στο 25ο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη

Στο φόρουμ θα συμμετάσχουν επίσης αρχηγοί κορυφαίων διεθνών οργανισμών και ενώσεων, συμπεριλαμβανομένου του φόρουμ χωρών εξαγωγής αερίου (GECF), της Παγκόσμιας Ένωσης Άνθρακα, της Οικονομικής Κοινότητας των Κρατών της Κεντρικής Αφρικής, της Ένωσης Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας (CSTO), της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητα Κράτη (CIS), την Ευρασιατική Οικονομική Επιτροπή, την Ευρασιατική Τράπεζα Ανάπτυξης και άλλα.

“Περιμένουμε επίσης από επιχειρηματίες να επισκεφθούν το φόρουμ ή να το παρακολουθήσουν μέσω σύνδεσης βίντεο. Ίσως δεν θα υπάρχουν τόσοι πολλοί εκπρόσωποι μεγάλων ξένων εταιρειών όπως παλιά, αλλά, ωστόσο, ξένοι συμμετέχοντες θα έρθουν εδώ”, είπε ο Ουσάκοφ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, συνολικά 1.244 ρωσικές εταιρείες και 265 ξένες έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους.

Παραδοσιακά, στο φόρουμ θα συμμετέχουν επίσης εκπρόσωποι των ομοσπονδιακών και περιφερειακών αρχών της Ρωσίας, όπως αντιπρόεδροι της κυβέρνησης, υπουργοί, αρχηγοί κυβερνητικών υπηρεσιών, επικεφαλής ρωσικών περιφερειών, νομοθέτες και ούτω καθεξής.

«Σε ό,τι αφορά την κάλυψη των μέσων ενημέρωσης σχετικά με το φόρουμ, συνολικά 4.188 δημοσιογράφοι από 30 κράτη έχουν διαπιστευθεί», είπε ο βοηθός του Κρεμλίνου

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σαντίκ Καν επανεξελέγη δήμαρχος του Λονδίνου για τρίτη θητεία

Κουτσούμπας: Το τέλος του Γολγοθά, η Ανάσταση, βρίσκεται στα δικά μας χέρια

Ανδρουλάκης: Την ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

Ιαπωνία: Απογοήτευση για τα σχόλια του Τζο Μπάιντεν περί ξενοφοβικών ασιατικών κρατών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα