ΑΘΗΝΑ
01:05
|
28.04.2024
Ο Μπάιντεν που έπινε νερό στο όνομα της πράσινης οικονομίας, παρακαλάει τις πετρελαϊκές εταιρίες να αυξήσουν την παραγωγή τους ενόψει των εκλογών του Νοέμβρη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Σκούρα τα πράγματα» για τις σχέσεις του Αμερικανού προέδρου με αμερικανικές εταιρίες πετρελαίου και φυσικού αερίου αλλά και με τα μεγάλα διυλιστήρια που αξιοποιούν στο έπακρον τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις υψηλές τιμές ενέργειας για να αυξήσουν την μεγάλη κερδοφορία.

Στο βρόντο μένουν οι εκκλήσεις του προέδρου Μπάιντεν στις αμερικανικές πετρελαϊκές να ρίξουν τις τιμές αυξάνοντας την παραγωγή για το καλό «των Αμερικανών πολιτών» που πληρώνουν πλέον πάνω από 5 ή και 6 δολάρια το γαλόνι την βενζίνη και το δικό του (λόγω των ενδιάμεσων βουλευτικών εκλογών του Νοέμβρη).

Μετά το ξέσπασμά του εναντίον τους την περασμένη Παρασκευή, τώρα διατύπωσε τις αντιρρήσεις του απέναντί τους και σε γραπτή επιστολή που απεύθυνε στους διευθύνοντες συμβούλους ισχυρών πετρελαϊκών εταιριών όπως  οι εταιρίες Marathon Petroleum Corp, Valero Energy Corp και Exxon Mobil Corp.

Με λίγα λόγια ο Πρόεδρος Μπάιντεν εξέφρασε την έντονη αντίδρασή του για την επιλογή τους να μειώσουν τη παραγωγή και διύλιση πετρελαίου για να ενισχύσουν τα κέρδη τους, τονίζοντας: «Σε περίοδο πολέμου, δεν είναι αποδεκτά τα περιθώρια κέρδους των διυλιστηρίων να είναι πολύ πάνω από το κανονικό και να μετακυλίονται απευθείας στις αμερικανικές οικογένειες» ανέφερε ο Πρόεδρος Μπάιντεν, τονίζοντας ότι η μείωση διύλισης συμβάλει και αυτή στην έκρηξη των τιμών της βενζίνης σε υψηλότερα επίπεδα από τις τιμές του πετρελαίου.

«Η έλλειψη δυναμικότητας διύλισης – και τα επακόλουθα πρωτοφανή περιθώρια κέρδους των διυλιστηρίων – αμβλύνουν τον αντίκτυπο των ιστορικών δράσεων που έχει λάβει η κυβέρνησή μου για να αντιμετωπίσει την αύξηση των τιμών που προκαλεί ο Βλάντιμιρ Πούτιν και ανεβάζουν το κόστος για τους καταναλωτές» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Πώς τα φέρνει η ζωή…

Ο πρόεδρος, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του πίνοντας νερό στο όνομα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και της «Πράσινης Οικονομίας» αντιμετωπίζει Γολγοθά μετά την κλιμάκωση των οικονομικών και ενεργειακών κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας. Έτσι, τώρα απαιτεί αύξηση της παραγωγής καυσίμων από υδρογονάνθρακες αναφέροντας την περασμένη Παρασκευή πως η Exxon που κατέγραψε το πρώτο τρίμηνο του 2022 καθαρά έσοδα 5,4 δις. δολαρίων «έβγαλε περισσότερα χρήματα από τον Θεό φέτος».

Υπό την πίεση του προέδρου Μπάιντεν που καίγεται κυριολεκτικά να κατεβάσει τις τιμές καυσίμων στα βενζινάδικα ενόψει των εκλογών του Νοέμβρη αλλά και λόγω της απαίτησης για μέτρα από άλλα αμερικανικά οικονομικά συμφέροντα που θίγονται άμεσα από την ακριβή ενέργεια, σχεδιάζεται τις επόμενες μέρες από την υπουργό Ενέργειας των ΗΠΑ Τζένιφερ Γκράνχολμ μία έκτακτη συνάντηση με εκπροσώπους των διυλιστηρίων στις ΗΠΑ με στόχο τη μείωση του περιθωρίου κέρδους τους είτε εκουσίως, είτε με αύξηση της φορολογίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις Μητσοτάκη για καλές θέσεις εργασίας και υψηλές αμοιβές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα