ΑΘΗΝΑ
13:37
|
07.07.2024
Η FED αναμένεται πως θα ακολουθήσει μια ταχύτερη πορεία αύξησης του κόστους δανεισμού και το 2023.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην υψηλότερη αύξηση των επιτοκίων δανεισμού από το 1994 προχώρησε απόψε η Ομοσπονδιακή Τράπεζα (FED) των ΗΠΑ. Ο Κεντρικός Τραπεζίτης Τζερόμ Πάουελ ανακοίνωσε αύξηση επιτοκίων κατά 0,75%, θεωρώντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση του πληθωρισμού που τρέχει καταρρίπτοντας ρεκόρ 40ετίας (8,6% τον Μάιο).

Η ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται πως θα ακολουθήσει μια ταχύτερη πορεία αύξησης του κόστους δανεισμού, με κάποιους αξιωματούχους τής να προβλέπουν αύξηση των επιτοκίων στο 3,4% έως το τέλος του 2022 και στο 3,8% το 2023. Η εκτίμηση αυτή είναι σημαντικά διαφοροποιημένο από εκείνη του Μαρτίου όταν έκαναν λόγο για επιτόκια στο 1,9% ως το τέλος του 2022.

Παράλληλα η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αναθεώρησε προς τα κάτω τις εκτιμήσεις της για τον ρυθμό ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας, εκτιμώντας ότι θα διευρυνθεί κατά 1,7% το 2022, ποσοστό σημαντικά μειωμένο από το 2,8% που έδινε τον Μάρτιο.

Επιπλέον μετέβαλε την πρόβλεψή της για το ποσοστό της ανεργίας, εκτιμώντας πως θα φθάσει στο 3,7% ως το τέλος του τρέχοντος έτους και στο 4,1% έως το 2024.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Πολωνία υποχρέωσε τη Γερμανία ν’ αναγνωρίσει το «ναζιστικό» χρέος της

Άνοιξαν οι κάλπες για τον δεύτερο γύρο των εκλογών στη Γαλλία

Ο «αντισημίτης» Μελανσόν, ο Μίκης Θεοδωράκης, η Κύπρος και η γεωπολιτική των γαλλικών εκλογών

Ρωσία και Ιράν οριστικοποιούν την ενοποίηση των εθνικών συστημάτων πληρωμών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα