ΑΘΗΝΑ
16:41
|
24.04.2024
Η ρητορική κλιμάκωσης από τον πρόεδρο της Τουρκίας συνεχίζεται κυρίως εντός της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του ΑΚΡ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να δηλώνει ότι θα υπεραμύνεται των ελληνικών θέσεων «με ήρεμη αυτοπεποίθηση» αλλά ο πρόεδρος της Τουρκίας συνεχίζει τις αιχμές κατά της Ελλάδας. Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε ότι η Ελλάδα είναι όργανο άλλων σχεδίων με στόχο την Τουρκία και θα το πληρώσει για μια ακόμη φορά.

Στο μεταξύ η Τουρκία αναμένει μια «γραπτή απάντηση» από τη Σουηδία και τη Φινλανδία προτού άρει τις αντιρρήσεις της για την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ, όπως δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

«Γνωρίζουμε το σενάριο που εξυφαίνεται κατά της χώρας μας, σχέδιο διεστραμμένο που σκηνοθετήθηκε με την Ελλάδα να παίζει σε αυτό, και εξαπολύθηκε εναντίον μας από κάποιους κύκλους όπως συνέβαινε πάντα σε όλη την ιστορία», είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας και πρόσθεσε, «το πρόβλημα για την Ελλάδα είναι ότι είτε δεν γνωρίζει το σενάριο είτε ενεργεί ως εθελοντής. Όπως γνωρίζετε, οι κομπάρσοι είναι αυτοί που κουράζονται και φθείρονται περισσότερο, ακόμη και τραυματίζονται σωματικά, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, αλλά τελικά τα ονόματα και τα πρόσωπά τους δεν εμφανίζονται στην οθόνη. Αυτό συνέβη στην Ελλάδα στο παρελθόν, και αυτό θα συμβεί και στο μέλλον εάν επιμένει να κάνει το ίδιο λάθος». 

Και πρόσθεσε ότι η Τουρκία «πάντα θα διατηρεί και θα εδραιώνει την παρουσία της στην περιοχή μας και στον κόσμο ως παγκόσμια πολιτική, οικονομική και στρατιωτική δύναμη», ενώ οι Έλληνες «θα παραμείνουν κομπάρσοι με αντάλλαγμα λίγα δολάρια αν συνεχίσουν με την ίδια νοοτροπία».

Η νέα ομιλία Ερντογάν έγινε για να ενημερώσει τους βουλευτές του για τη στρατιωτική άσκηση «Έφες». Στο πλαίσιο αυτής ο πρόεδρος της Τουρκίας επανέλαβε ότι η χώρα του δεν θα αλλάξει ποτέ τη στάση της στο θέμα της ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, έως ότου οι δύο σκανδιναβικές χώρες κάνουν ξεκάθαρα και συγκεκριμένα βήματα στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας. «Όταν έχουμε νεκρούς, και σκίζεται η καρδιά μας σε καθημερινή βάση, κανείς μπορεί να περιμένει παραχωρήσεις από εμάς σε αυτό το θέμα. Επιτρέψτε μου να υπογραμμίσω ότι η Τουρκία δεν έχει χρόνο να χάσει με υποσχέσεις ή αμφίθυμες δηλώσεις σχετικά με αυτό το θέμα», είπε χαρακτηριστικά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι ΗΠΑ απειλούν το Πακιστάν για τις συμφωνίες με το Ιράν

Ξυλοδαρμός στη Βουλή: Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος

Σπαρτιάτες: Εκτός ευρωεκλογών με απόφαση του Αρείου Πάγου

Ανεξάρτητη έρευνα για ομαδικούς τάφους σε νοσοκομεία της Γάζας ζητά η Ε.Ε.

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα