ΑΘΗΝΑ
23:50
|
26.04.2024
Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας επανέλαβε άοκνα όσα περίπου είπε χτες ο Ακάρ σε σύνοδο του ΝΑΤΟ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη σκυτάλη της επιθετικής ανθελληνικής ρητορικής από τον υπουργό Άμυνας Χολουσί Ακάρ πήρε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Στη διάρκεια συνάντησης της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΑΤΟϊκής κοινοβουλευτικής συνέλευσης και της Ειδικής Ομάδας Μεσογείου και Μέσης Ανατολής ο Σοϊλού κατηγόρησε την Ελλάδα για «επαναπροωθήσεις προσφύγων και μεταναστών στο Αιγαίο» απαιτώντας την κατάργηση της Frontex.

Δεν παρέλειψε τις γνωστές τουρκικές λοιδωρίες περί δήθεν στήριξης της Ελλάδας στην «τρομοκρατία» μέσω των Κούρδων μαχητών του ΡΚΚ επαναλαμβάνοντας πως «η Ελλάδα υποθάλπει τρομοκράτες». Ισχυρίστηκε ακόμη πως οι Κούρδοι μαχητές του PKK διαθέτουν γερμανικό και γαλλικό οπλισμό.

Ο επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας, Σπήλιος Λιβανός, και οι βουλευτές Μανούσος Βολουδάκης και Θεοδώρα Τζάκρη δεν άφησαν αναπάντητες τις τουρκικές αιτιάσεις τονίζοντας πως οι ελληνικές αρχές δεν κάνουν επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο. Κατηγόρησαν δε την Τουρκία ότι αξιοποιεί το μεταναστευτικό για την προώθηση των δικών της συμφερόντων που δεν έχουν καμία σχέση με την αντιμετώπιση ανθρωπιστικών κρίσεων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα