ΑΘΗΝΑ
03:24
|
05.05.2024
Η σημερινή τηλεφωνική επικοινωνία των προέδρων Πούτιν και Σι επιβεβαιώνει τη στενή διμερή συνεργασία σε διεθνές και περιφερειακό επίπεδο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη διεύρυνση της ρωσο-σινικής συνεργασίας στους τομείς της Ενέργειας, της βιομηχανίας και των χρηματοοικονομικών, επιβεβαίωσαν σήμερα στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας οι Πρόεδροι Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και Κίνας Σι Τζινπίνγκ.

«Συμφωνήθηκε να διευρύνουμε τη συνεργασία στην ενέργεια, την οικονομία, τη βιομηχανία, τις μεταφορές και άλλους τομείς, λαμβάνοντας υπόψη ότι η παγκόσμια οικονομική κατάσταση έχει γίνει πιο περίπλοκη, λόγω της παράνομης πολιτικής των κυρώσεων της Δύσης» ανέφερε το Κρεμλίνο.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης για «την ανάπτυξη των στρατιωτικών σχέσεων» των χωρών τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του σινικού υπουργείου Εξωτερικών, ο Κινέζος πρόεδρος τόνισε πως οι σχέσεις των δύο χωρών από την αρχή του 2022 «διατήρησαν μία καλή δυναμική ανάπτυξης» παρά την «παγκόσμια αναταραχή» και τις εξελίξεις σε διάφορους τομείς.

Εκτίμησε πως η λειτουργία της σινο-ρωσικής γέφυρας Blagoveshchensk-Heihe (που συνδέει τις πόλεις Blagoveshchensk της Ρωσίας και Heihe της Κίνας) «δημιούργησε ένα νέο δίαυλο σύνδεσης των δύο χωρών» εκφράζοντας την προθυμία της χώρας του για περαιτέρω προώθηση της «σταθερής και μακροπρόθεσμης ανάπτυξης της διμερούς συνεργασίας».

«Η Κίνα είναι πρόθυμη, μαζί με τη Ρωσία, να συνεχίσει να στηρίζει η μία την άλλη σε ζητήματα που αφορούν βασικά συμφέροντα και μείζονες ανησυχίες όπως η κυριαρχία και η ασφάλεια, να εντείνει τον στρατηγικό συντονισμό μεταξύ των δύο χωρών και να ενισχύσει την επικοινωνία και τον συντονισμό σε σημαντικούς διεθνείς και περιφερειακούς οργανισμούς όπως ο ΟΗΕ, οι χώρες BRICS και ο Οργανισμός Συνεργασίας της Σαγκάης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος Σι σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας.

Πρόκειται για την πρώτη τηλεφωνική συνομιλία των δύο ηγετών μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σαντίκ Καν επανεξελέγη δήμαρχος του Λονδίνου για τρίτη θητεία

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Η 15η Σύνοδος Κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας ξεκινά στη Γκάμπια

Κουτσούμπας: Το τέλος του Γολγοθά, η Ανάσταση, βρίσκεται στα δικά μας χέρια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα