ΑΘΗΝΑ
12:14
|
26.04.2024
Η Ρωσία το Μάιο έβαλε 20 δισ. δολάρια από εξαγωγές πετρελαίου, όσα δηλαδή πριν αρχίσει ο πόλεμος. Παρότι ήταν 3% λιγότερες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τι κατάφεραν τελικά οι δυτικές κυρώσεις, ειδικά αυτές της ΕΕ, σε βάρος της Ρωσίας σε ό,τι αφορά τον τομέα της Ενέργειας; Σε ό,τι αφορά τα έσοδα των ρωσικών εταιριών πετρελαίου μάλλον κατάφεραν μία…τρύπα στο νερό.

Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας (ΙΕΑ) η Ρωσία ανακοίνωσε ότι άντλησε περίπου 20 δισ. δολάρια τον Μάιο από τις εξαγωγές πετρελαίου, επιστρέφοντας δηλαδή στις προπολεμικές «επιδόσεις» της.

Ειδικότερα τα έσοδα της Ρωσίας σε εξαγωγές πετρελαίου το Μάιο έφθασαν περίπου τα 20 δις. δολάρια. Είναι προσαυξημένα κατά 11% σε σχέση με τον Απρίλιο και είναι περίπου όσα και πριν την έναρξη του πολέμου παρά το γεγονός πως οι εξαγωγές είναι μειωμένες κατά 3%.

Ρωσία: Στα 300$ το βαρέλι αν επιβληθεί εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο -  Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Ρεκόρ ρωσικών εξαγωγών πετρελαίου στην Ινδία

Ένα σημαντικό στοιχείο των ανατροπών που επιφέρουν στο πεδίο των ενεργειακών ανταγωνισμών οι σφοδροί ανταγωνισμοί είναι η αύξηση των εξαγωγών σε Κίνα και Ινδία.

Η Ρωσία για παράδειγμα τον Μάιο έγινε ο δεύτερος μεγαλύτερος προμηθευτής πετρελαίου παίρνοντας τη θέση της Σαουδικής Αραβίας, η οποία τώρα είναι στην τρίτη θέση. Παράλληλα το Μάιο τα ινδικά διυλιστήρια έπαιρναν τη μέρα περίπου 819.000 βαρέλια ρωσικό πετρέλαιο, νούμερο ρεκόρ για τα δεδομένα των ρωσικών πετρελαϊκών εξαγωγών στην Ινδία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη

Πεθαίνοντας στη Γάζα: Το Google και η ορθή χρήση της τεχνητής νοημοσύνης

FIFA και Saudi Aramco υπέγραψαν 4ετή συμφωνία συνεργασίας

Οι προηγούμενες εκλογές μέτρο σύγκρισης στις ευρωεκλογές λέει ο Μητσοτάκης στο ΣΚΑΪ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα