ΑΘΗΝΑ
18:01
|
04.07.2024
Η συμφωνία για την εισαγωγή φυσικού αερίου από το Ισραήλ, μέσω Αιγύπτου, υπογράφηκε σήμερα το πρωί στο Κάιρο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μνημόνιο κατανόησης για τις εξαγωγές φυσικού αερίου από το Ισραήλ μέσω Αιγύπτου υπέγραψαν σήμερα οι υπουργοί Ενέργειας Ισραήλ, Καρίν Ελχάραρ, Αιγύπτου Τάρεκ αλ Μόλα, και η Επίτροπος Ενέργειας της ΕΕ Κάντρι Σίμσον στο πλαίσιο συνόδου του Φόρουμ Φυσικού Αερίου Ανατολικής Μεσογείου.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τις συνομιλίες που είχε με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν εξέφρασε την ικανοποίησή της για την υπογραφή του πρωτοκόλλου αυτού εξηγώντας πως αφορά «τη μεταφορά φυσικού αερίου από το Ισραήλ προς την Αίγυπτο» όπου θα υγροποιείται και στη συνέχεια θα εξάγεται στην Ευρώπη.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να αναπτύξει την ενεργειακή συνεργασία της με τις δύο αυτές χώρες της ανατολικής Μεσογείου ώστε «να τερματιστεί η εξάρτησή της από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα» εξήγησε.

Σε επακόλουθη ανάρτησή της στο Τουίτερ η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της ΕΕ ανέφερε: «Με αυτή τη συμφωνία θα εργαστούμε για την σταθερή διανομή φυσικού αερίου στην ΕΕ από την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Θα συμβάλει στην ενεργειακή μας ασφάλεια. Φτιάχνουμε υποδομές για τις Ανανεώσιμες Πηγές, την ενέργεια του μέλλοντος».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκλογές στη Βρετανία: Μεγάλη η προσέλευση στις κάλπες- Τα ξημερώματα το πρώτο exit poll

Καταιγισμός ρουκετών και drone κατά του Ισραήλ, μετά τη δολοφονία διοικητή της Χεζμπολάχ

Μητσοτάκης: Κατώτατος μισθός στα 950 ευρώ στο τέλος της τετραετίας

Ουκρανία: Αναγκαστική αποχώρηση των στρατευμάτων από το Τσάσιβ Γιαρ στο Ντονιέτσκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα