ΑΘΗΝΑ
09:30
|
18.05.2024
Η απεργία θα πραγματοποιηθεί κανονικά αποφάσισε το συνδικάτο μετά την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Παράνομη κρίθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης η 24ωρη απεργία που κήρυξε για σήμερα, Τετάρτη, το συνδικάτο των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ.

Κατά της απεργίας είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη η διοίκηση του Οργανισμού, καταθέτοντας αγωγή με την οποία ζητούσε η κινητοποίηση να κριθεί παράνομη και καταχρηστική. Τελικώς, η προσφυγή έγινε δεκτή ως προς το πρώτο σκέλος (κατά πληροφορίες για τυπικούς λόγους).

Η διοίκηση του Οργανισμού σε σχετική της ανακοίνωση «ζητά την εφαρμογή της δικαστικής απόφασης από το Συνδικάτο και τονίζει ότι στις Δημοκρατίες οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης, όπως και οι νόμοι, δεν εφαρμόζονται αλά καρτ».  

Παρ’ όλα αυτά, η 24ωρη απεργία θα γίνει κανονικά, σύμφωνα με τους εργαζόμενους στον ΟΑΣΘ.

«Κανονικά η απεργία, θα δικαιωθούμε στο Εφετείο»

Όπως ανέφερε στη Voria.gr ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, Γιάννης Δήμκας, η απόφαση του Πρωτοδικείου βασίστηκε σε παράλειψη δήλωσης συγκεκριμένου προσωπικού ασφαλείας, κάτι που όμως δεν ισχύει, οπότε θεωρείται δεδομένη η δικαίωση από το Εφετείο.

«Η απόφαση του Πρωτοδικείου έκρινε ότι η απεργία είναι παράνομη, με το σκεπτικό ότι δεν δώσαμε δύο άτομα προσωπικό ασφαλείας στην τηλεματική, όπως ορίζει το συμφωνητικό. Εμείς αυτά τα δύο άτομα τα είχαμε ορίσει, αλλά προφανώς στη βιασύνη να βγει άμεσα μία απόφαση δεν πρόσεξαν μέσα στον όγκο των εγγράφων ότι αυτά τα δύο άτομα είχαν οριστεί», είπε και πρόσθεσε: «Ήδη έχω μιλήσει με τον δικηγόρο να προσφύγει στο Εφετείο, το οποίο είμαστε 100% σίγουροι πως θα αποφανθεί ότι είναι νόμιμη η απεργία και θα δικαιωθούμε».

Η πρόθεση των εργαζομένων του ΟΑΣΘ είναι να πραγματοποιηθεί κανονικά η απεργία, με την έναρξη της πρωινής βάρδιας (4:30 π.μ.).

Κανονικά θα εκτελεστούν τα δρομολόγια των ειδικά διασκευασμένων οχημάτων εξυπηρέτησης των Ατόμων με Αναπηρίες, η νυχτερινή γραμμή Ν1 που εκτελεί το δρομολόγιο ΚΤΕΛ-Αεροδρόμιο Νυχτερινό, καθώς και η γραμμή 52 που εκτελεί το δρομολόγιο ΝΣ Σταθμός-Αλεξάνδρεια Πανεπιστημιούπολη-Σίνδος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καναδικές Μυστικές Υπηρεσίες: Το TikTok είναι δίαυλος μεταφοράς δεδομένων στην Κίνα

Μητσοτάκης: Το VMRO να αναφέρει τη χώρα μόνο ως Βόρεια Μακεδονία

Θεσσαλονίκη: Καταγγελία κατά ΚΝΕ-ΠΚΣ για μποϊκοτάζ στην πορεία για τη Νάκμπα

Ουκρανία: Σε ισχύ ο αμφιλεγόμενος νόμος για την επιστράτευση

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα