ΑΘΗΝΑ
20:23
|
06.05.2024
Το νομοσχέδιο απαγορεύει την εξαγωγή πετρελαίου και προϊόντων πετρελαίου από τις Ηνωμένες Πολιτείες στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές από τη Φλόριντα Μάρκο Ρούμπιο και Ρικ Σκοτ εισηγήθηκαν την Τετάρτη τον νόμο περί απαγόρευσης των εξαγωγών πετρελαίου στην Κίνα στο αμερικανικό κοινοβούλιο.

Το νομοσχέδιο απαγορεύει την εξαγωγή πετρελαίου και προϊόντων πετρελαίου από τις Ηνωμένες Πολιτείες στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας και «διασφαλίζει ότι δεν θα βοηθήσουμε άθελά μας και δεν θα υποστηρίξουμε τον κύριο αντίπαλό μας», σύμφωνα με τον ιστότοπο του γερουσιαστή Ρούμπιο.

«Ενώ οι τιμές της βενζίνης εκτινάσσονται στα ύψη σε ολόκληρη τη χώρα, η κυβέρνηση Μπάιντεν επιτρέπει μισό εκατομμύριο βαρέλια αμερικανικού πετρελαίου να πηγαίνουν στην Κίνα κάθε μέρα», δήλωσε ο Ρούμπιο. 

«Αυτό είναι απαράδεκτο. Πρέπει να αυξήσουμε την αμερικανική παραγωγή πετρελαίου και να δώσουμε προτεραιότητα στους εγχώριους καταναλωτές, όχι να στέλνουμε πετρέλαιο σε ένα καθεστώς γενοκτονίας μισό κόσμο μακριά», πρόσθεσε.
 
«Είναι παράλογο να συνεχίζουμε να εξάγουμε πετρέλαιο στην κομμουνιστική Κίνα ενώ οι Αμερικανοί πληρώνουν περισσότερα από 5 δολάρια ανά γαλόνι βενζίνης εδώ στο σπίτι», δήλωσε ο Σκοτ.  «Μόνο τους πρώτους τρεις μήνες του 2022, οι Ηνωμένες Πολιτείες έστειλαν σχεδόν 52 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου στην κομμουνιστική Κίνα. Εν τω μεταξύ, οι οικογένειες εδώ που αντιμετωπίζουν τις τιμές που εκτοξεύονται στα ύψη αναγκάζονται να επιλέξουν ανάμεσα στη βενζίνη για τα αυτοκίνητά τους και το φαγητό στο τραπέζι για τα παιδιά τους. Οι Αμερικανοί πρέπει να αποτελούν προτεραιότητα σε σχέση με τις πωλήσεις στην κομμουνιστική Κίνα. Προτρέπω τους συναδέλφους μου να υποστηρίξουν αυτό το καλό νομοσχέδιο».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κάιρο: Η Χαμάς αποδέχεται την πρόταση για κατάπαυση πυρός

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Καταδικάζουμε απερίφραστα την Ισραηλινή εντολή εκκένωσης της Ράφα

ΟΟΣΑ: Αύξηση στο 5,8% ο πληθωρισμός για τον Μάρτιο

Νεμπένζια: Το δυτικό ενδιαφέρον για την ειρηνική χρήση του διαστήματος είναι υποκριτικό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα