ΑΘΗΝΑ
19:45
|
30.04.2024
«Θα γίνει ένα σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση» είπε ο Τζεντιλόνι. Σιγά, όμως, μην βγούμε από το τούνελ, έτσι εύκολα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη λήξη της ενισχυμένης εποπτείας για την ελληνική οικονομία δήλωσε σήμερα πως θα ζητήσει ο Επίτροπος της ΕΕ για την Οικονομία, Πάολο Τζεντιλόνι, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ στο Λουξεμβούργο.

«Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα για την Ελλάδα», τόνισε ο Τζεντιλόνι προσθέτοντας ότι εάν η πρόταση εγκριθεί, «θα γίνει ένα σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση».

Η ατζέντα του Eurogroup

Το Eurogroup σήμερα θα εξετάσει τις μακροοικονομικές εξελίξεις στην Ευρωζώνη καθώς σύμφωνα με τον Τζεντιλόνι η οικονομία χωρών της ΕΕ «πλέει σε ταραγμένα νερά». Ο ίδιος διευκρίνισε ότι αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορεί να αποφευχθεί η ύφεση, αλλά οι δημοσιονομικές πολιτικές θα πρέπει να επικεντρώσουν «στις μεταρρυθμίσεις, στις επενδύσεις και σε μια συνετή πολιτική» ειδικά για τις χώρες με υψηλό επίπεδο δημόσιου χρέους.

Ερωτηθείς αν ανησυχεί για τις αποδόσεις αρκετών κρατικών ομολόγων, ο Πάολο Τζεντιλόνι απάντησε ότι «είναι υπό παρακολούθηση».

Αναφερόμενος στην πρωτοβουλία που αναλαμβάνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για να αποτρέψει τον κατακερματισμό της αγοράς των ομολόγων, εκτίμησε πως θα είναι καθησυχαστική για τις αγορές. Σε κάθε περίπτωση οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αναμένεται να ενημερωθούν απόψε για τις αποφάσεις της ΕΚΤ, από την πρόεδρο της, Κριστίν Λαγκάρντ.

Αναφερόμενος στις συνθήκες στην αγορά ομολόγων τόνισε ότι η νομισματική πολιτική από μόνη της δεν μπορεί να αντιμετωπίσει αυτήν την κατάσταση, προσθέτοντας: «Χρειαζόμαστε, επίσης, ισχυρή επίδειξη ενότητας, φιλοδοξίας από τις κυβερνήσεις και από τον συντονισμό της δημοσιονομικής μας πολιτικής. Αυτό θα το συζητήσουμε σήμερα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φάμελλος: Ο Μητσοτάκης να αποβάλλει από την κυβέρνηση τον Βαρτζόπουλο

Ο Πέδρο Σάντσεθ πάλι ξαναγεννιέται από τις στάχτες του;

Συνάντηση Μπλίνκεν με το βασιλιά της Ιορδανίας για τη Γάζα

ΜέΡΑ25 για ίδρυση ακροδεξιού σωματείου στη Θεσσαλονίκη: «Ούτε να το σκέφτεστε!»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα