ΑΘΗΝΑ
02:58
|
02.05.2024
Το Κνωσός ΙΙ αναμένεται να είναι ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα δεδομένων στην Ελλάδα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τις εγκαταστάσεις του Κέντρου Δεδομένων «Κνωσός» που διαχειρίζεται το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών, Τεχνολογίας και Έρευνας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης επισκέφθηκε σήμερα ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, σε μία προσπάθεια να προβάλλει ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα δεδομένων (data center) της Ελλάδας.

Ο υπουργός εξήρε το έργο του Data Center «Κνωσός Ι» και «Κνωσός II» τονίζοντας ότι ειδικά το τελευταίο θα είναι πέντε φορές μεγαλύτερο και θα λειτουργεί με πράσινη ενέργεια.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Στ. Αρναουτάκης και ο Θεδ. Λιβάνιος στην Κρήτη -Φωτογραφία: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ/EUROKINISSI

Όπως ανακοίνωσε, η χρηματοδότησή του γίνεται με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, προσθέτοντας πως η Περιφέρεια Κρήτης υπέγραψε πρόσφατα, από κοινού με εμάς και με το Πανεπιστήμιο Κρήτης, μνημόνιο συνεργασίας για το πώς το μεγάλο αυτό έργο που υλοποιηθεί.

«Νομίζω ότι αυτό έχει μία πάρα πολύ ισχυρή τόσο συμβολική όσο και πραγματική αξία στο πεδίο, γιατί σε τελική ανάλυση τέτοιου τύπου υποδομές μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν ώστε να απελευθερωθεί το σημαντικό δυναμικό της χώρας. Επιλέξαμε την Κρήτη, επιλέξαμε το Ηράκλειο, επιλέγουμε να απελευθερώσουμε το δυναμικό της πατρίδας μας» τόνισε.

Το «Κνωσός ΙΙ» αναμένεται να είναι ένα νέο οικολογικό κέντρο δεδομένων που θα εξελιχθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τον υπουργό Κυριάκο Πιερρακάκη, το «Knossos 2» θα είναι το μεγαλύτερο  δημόσιο Data Center της Ελλάδας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Η απρόσμενη σχέση της βιταμίνης D με το εντερικό μικροβίωμα απέναντι στον καρκίνο

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα