ΑΘΗΝΑ
16:46
|
07.05.2024
«Είναι πλήρης πρόθεσή μας η νίκη της Ουκρανίας να αντανακλάται στις παραστάσεις του επόμενου έτους», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision (ESC) του 2023 δεν θα λάβει χώρα στην Ουκρανία, όπως αναφέρει ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης (EBU) στον επίσημο ιστότοπό της. Η EBU πρόκειται να ξεκινήσει συζητήσεις με το BBC, ώστε να φιλοξενήσει ενδεχομένως τον ESC του 2023 στο Ηνωμένο Βασίλειο.  

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση της EBU:

«Μετά τη νίκη τους στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision τον Μάιο, η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση διερευνά επιλογές για τη φιλοξενία του διαγωνισμού της επόμενης χρονιάς με τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα της Ουκρανίας, UA:PBC, ο οποίος διοργάνωσε προηγουμένως την εκδήλωση το 2017 και το 2005.

Έχει γίνει γνωστή παράδοση ότι ο νικητής του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision φιλοξενεί τον διαγωνισμό την επόμενη χρονιά, προϋποθέτοντας ότι ορισμένα κριτήρια, όπως η διασφάλιση της βιωσιμότητας της διοργάνωσης και η ασφάλεια όλων των ενδιαφερομένων, συμπεριλαμβανομένου του κοινού, πληρούνται.

Δεδομένου του συνεχιζόμενου πολέμου από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στη φετινή νικήτρια χώρα, η EBU αφιέρωσε χρόνο για να πραγματοποιήσει μια πλήρη αξιολόγηση και μελέτη σκοπιμότητας με ειδικούς τόσο του UA:PBC όσο και τρίτων, η οποία περιλαμβάνει ζητήματα ασφάλειας. 

Ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision είναι μια από τις πιο περίπλοκες τηλεοπτικές παραγωγές στον κόσμο με χιλιάδες να εργάζονται και να παρακολουθούν την εκδήλωση, απαιτώντας 12 μήνες προετοιμασίας. 

Μετά από αντικειμενική ανάλυση, η Ομάδα Αναφοράς, το διοικητικό συμβούλιο του ESC, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι, δεδομένων των τρεχουσών συνθηκών, οι εγγυήσεις ασφάλειας και λειτουργίας που απαιτούνται ώστε ένας ραδιοτηλεοπτικός φορέας να φιλοξενήσει τη διοργάνωση και την παραγωγή του ESC σύμφωνα με τους κανόνες του ESC δεν μπορούν να εκπληρωθούν από τον UA:PBC.

Η EBU θα ήθελε να ευχαριστήσει τον UA:PBC για την ολόψυχη συνεργασία και τη δέσμευσή του στην εξερεύνηση όλων των σεναρίων τις εβδομάδες μετά τη νίκη των Kalush Orchestra την 14η Μαΐου στο Τορίνο και να μοιραστεί τη θλίψη και την απογοήτευσή του που ο Διαγωνισμός του επόμενου έτους δεν μπορεί να διεξαχθεί στην Ουκρανία. 

Η EBU υποστηρίζει τον UA:PBC σε μια σειρά ζητημάτων από την εισβολή. Θα διασφαλίσουμε ότι αυτή η υποστήριξη θα συνεχιστεί, ώστε ο UA:PBC να μπορέσει να διατηρήσει την απαραίτητη υπηρεσία που παρέχει στους Ουκρανούς.

Ως αποτέλεσμα αυτής της απόφασης, σύμφωνα με τους κανόνες και για τη διασφάλιση της συνέχειας της εκδήλωσης, η EBU θα ξεκινήσει τώρα συζητήσεις με το BBC, που κατέχει αναπληρωματική θέση φέτος, ώστε να φιλοξενήσει ενδεχομένως τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision του 2023 στο Ηνωμένο Βασίλειο.  

Είναι πλήρης πρόθεσή μας η νίκη της Ουκρανίας να αντανακλάται στις παραστάσεις του επόμενου έτους. Αυτό θα είναι προτεραιότητα για εμάς στις συζητήσεις μας με τους ενδεχόμενους οικοδεσπότες».


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Julian and Gregory: A tale of two Easters

Ένας Οκτώβρης δικός μας, της Ρωσίας και ολόκληρου του κόσμου-Μια έκκληση Ρώσων διανοουμένων και καλλιτεχνών

Έφυγε από την ζωή η Αντζελίκ Κουρούνη

Πέθανε ο Αντώνης Τουρκογιώργης στα 73 του χρόνια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα