ΑΘΗΝΑ
23:36
|
05.05.2024
«Καπνούς από τα αυτιά» βγάζουν σήμερα δεκάδες βουλευτές των Συντηρητικών. Ο Τζόνσον τους άφησε να περιμένουν για ώρες ενώ πήγαινε στο Κίεβο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η σημερινή επίσκεψη του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον στο Κίεβο δεν ήταν μία απόφαση της τελευταίας στιγμής. Ήταν απόφαση που είχε ληφθεί και προγραμματιστεί τουλάχιστον πριν μία βδομάδα. Ωστόσο, ο ίδιος προτίμησε να μην το αποκαλύψει ούτε καν στους βουλευτές και τα στελέχη του κόμματός του με αποτέλεσμα δεκάδες από αυτούς σήμερα να βγάζουν… «καπνούς από τα αυτιά» επειδή τους έστησε στο κομματικό συνέδριό τους στο Ντόνκαστερ. Ως το μεσημέρι οι βουλευτές των Τόρις είχαν πειστεί από τους κυβερνητικούς αξιωματούχους που τους διαβεβαίωναν ότι ο πρωθυπουργός θα παραστεί στο συνέδριο…

Αυτό και μόνο το γεγονός αντανακλά την ποιοτική επιδείνωση των σχέσεων του Συντηρητικού πρωθυπουργού με αρκετούς από τους βουλευτές των Τόρις.

Τι είπε στο Κίεβο

Στο Κίεβο πάντως ο Βρετανός πρωθυπουργός (που πήγε μόνος σε αντίθεση με την χτεσινή κοινή επίσκεψη των ηγετών Γαλλίας, Γερμανίας, Ιταλίας και Ρουμανίας και την συνάντησή τους με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι) έριξε το βάρος στις ένοπλες δυνάμεις.

΄Όπως έγινε γνωστό πρότεινε την έναρξη ενός νέου μεγάλου προγράμματος εκπαίδευσης των Ουκρανών στρατιωτών έως και 10.000 στρατιωτών ανά τετράμηνο.

Ο Τζόνσον πάντως υποστήριξε ότι ο σκοπός της σημερινής επίσκεψης ήταν να στείλει «ένα απλό και ξεκάθαρο μήνυμα προς τον ουκρανικό λαό: το Ηνωμένο Βασίλειο είναι στο πλευρό σας και θα είμαστε στο πλευρό σας μέχρι την τελική σας επικράτηση».

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τις προμήθειες οπλικών συστημάτων και την περαιτέρω οικονομική ενίσχυση της Ουκρανίας, καθώς και για την επιβολή επιπλέον κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας καλωσόρισε τον πρωθυπουργό της Βρετανίας, χαρακτηρίζοντας «σπουδαίο φίλο» τον Μπόρις Τζόνσον. «Πολλές ημέρες αυτού του πολέμου έδειξαν ότι η υποστήριξη της Μεγάλης Βρετανίας προς την Ουκρανία είναι ακλόνητη και αποφασιστική. Χαίρομαι που βλέπω τον σπουδαίο φίλο της χώρας μας, Μπόρις Τζόνσον, ξανά στο Κίεβο», δήλωσε ο Ζελένσκι.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο Μπόρις Τζόνσον επισκέπτεται το Κίεβο μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σι Τζινπίνγκ σκοπεύει να αναλάβει δράση για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία

Οι ΗΠΑ ανέστειλαν αποστολή πυρομαχικών στο Ισραήλ για πρώτη φορά από την 7η Οκτωβρίου

Κίνα: Ο Σι επαινεί τους δεσμούς με τη Γαλλία κατά την επίσκηψή του στο Παρίσι

Γάζα: Μαραθώνιος διαβουλεύσεων σε Κάιρο και Ντόχα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα