ΑΘΗΝΑ
11:11
|
01.05.2024
Άλλα θέματα που θίχτηκαν σε αυτήν την πρώτη διαδικτυακή συνάντηση ήταν η τηλεργασία, η ελευθερία έκφρασης και η ζωή σε άλλους πλανήτες!
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Οδοστρωτήρας» ο Ίλον Μασκ από την πρώτη κιόλας συνάντησή του με αντιπροσωπεία εργαζομένων στο Twitter καθώς άφησε να εννοηθεί ότι θα γίνει «γενναία οικονομική εξυγίανση» της εταιρείας αν τελικά προχωρήσει το σίριαλ για την εξαγορά του μέσου κοινωνικής δικτύωσης από τον ίδιο. Άλλα θέματα που θίχτηκαν σε αυτήν την πρώτη συνάντηση ήταν η τηλεργασία, η ελευθερία της έκφρασης και η ζωή σε άλλους πλανήτες!

«Η εταιρεία πρέπει να γίνει υγιής. Αυτή τη στιγμή τα κόστη ξεπερνούν τα έσοδα», είπε ο Ίλον Μασκ όταν ρωτήθηκε σχετικά με την πιθανότητα απολύσεων κατά τη διάρκεια του εσωτερικού εταιρικού διαλόγου, σύμφωνα με μαρτυρίες εργαζομένων. «Αυτή δεν είναι μια καλή κατάσταση», σχολίασε και διευκρίνισε πως «όσοι συνεισφέρουν σε σημαντικό βαθμό δεν έχουν κανένα λόγο να ανησυχούν».

Υπενθυμίζεται ότι νυν διευθύνων σύμβουλος του Twitter, Παράγκ Αγκραβάλ, είχε ξεκαθαρίσει σε προγενέστερη συνάντηση με στελέχη της εταιρείας ότι απολύσεις δεν σχεδιάζονται «προς το παρόν». Αν και ο Μασκ δεν εξέφρασε ξεκάθαρα τις σκέψεις του πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα, τα σχόλιά του υπονοούν ότι οι πιθανότητες να συμβεί το σενάριο των απολύσεων είναι υπαρκτό.

Στη διαδικτυακή συνάντηση μέσω βιντεοκλήσης ο νοτιοαφρικανικής καταγωγής δισεκατομμυριούχος επανέλαβε την απειλή περί αποχώρησης από τη συμφωνία των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων εάν δεν διευκρινιστεί τι συμβαίνει με τους λογαριασμούς στο Twitter. Ο επιχειρηματίας έχει επανειλημμένως ζητήσει από το Δ.Σ. του μέσου κοινωνικής δικτύωσης να του προσκομίσει όλα τα δεδομένα σχετικά με τους ανεπιθύμητους και ψεύτικους λογαριασμού του δικτύου.  

Ο Ίλον Μασκ δήλωσε επίσης ότι ως άνθρωπος και ως εργοδότης είναι θιασώτης της τηλεργασίας εκτός «ελάχιστων εξαιρετικών εξαιρέσεων». Το αφεντικό των εταιρειών Tesla και SpaceX έθιξε επίσης το θέμα της ύπαρξης ζωής σε άλλους πλανήτες σημειώνοντας ότι «μέχρι σήμερα δεν έχει δει «απτές αποδείξεις για την ύπαρξη εξωγήινης ζωής». «Μπορούμε να ταξιδέψουμε σε άλλα αστρικά συστήματα και να δούμε αν υπάρχουν εξωγήινοι πολιτισμοί;» αναρωτήθηκε ο Μασκ, προσθέτοντας ότι το Twitter είναι μια πλατφόρμα που θα μπορούσε να βοηθήσει τον «πολιτισμό και τη συλλογική συνείδηση».

Πάντως οι εργαζόμενοι του Twitter σε κανάλι εσωτερικής επικοινωνίας της εταιρείας δήλωσαν απογοητευμένοι με τις σκέψεις του «μελλοντικού» αφεντικού τους στο ζήτημα των αποζημιώσεων σε περίπτωση εξυγίανσης της εταιρείας.

Το Twitter είχε για το 2021 ετήσια έσοδα 5,08 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σημαντικά αυξημένα από τα 3,72 δισεκατομμύρια δολάρια που ήταν τα έσοδα το 2020. Ωστόσο, συνεχίζει να παρουσιάζει οικονομική αιμορραγία παρά τις προσπάθειες διόρθωσης της κατάστασης: το 2021 οι απώλειες ήταν 221 εκατομμύρια δολάρια σε σχέση με τα 1,14 δισεκατομμύρια δολάρια του 2020. Ο Μασκ έχει δώσει προτεραιότητα σε μια σειρά προϊόντων που επικεντρώνονται στα έσοδα στα σχόλιά του σχετικά με τα μελλοντικά σχέδια για το Twitter, συμπεριλαμβανομένης της μεγάλης εστίασης στις συνδρομές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Παράταση πληρωμής φόρων ως την Μεγάλη Πέμπτη, 2 Μαΐου

Πέθανε ο ηθοποιός Μπράιαν ΜακΚάρντι

Στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ ο Κουτσούμπας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα