ΑΘΗΝΑ
13:26
|
19.04.2024
Ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν ήταν κάποτε το «μαύρο πρόβατο» για την Άγκυρα. Τώρα φαντάζει στον Ερντογάν σαν ένας πιθανός σωτήρας της τουρκικής οικονομίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ως μία επιπρόσθετη ένδειξη της σαφούς βελτίωσης των σχέσεων Σαουδικής Αραβίας-Τουρκίας εκλαμβάνεται η επίσημη ανακοίνωση του σαουδαραβικού βασιλικού οίκου των Σαλμάν πως ο πρίγκηπας διάδοχος Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν (γνωστός και ως MBS) θα επισκεφθεί την Άγκυρα την ερχόμενη Τετάρτη, 22 Ιουνίου, προκειμένου να συναντηθεί με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Θα υποδεχθούμε τον πρίγκιπα διάδοχο την Τετάρτη στο Κουλιγέ» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος με εμφανή ικανοποίηση χρησιμοποιώντας την ονομασία του τουρκικού προεδρικού μεγάρου στην Άγκυρα. Εξέφρασε την πεποίθηση πως στη διάρκεια των συναντήσεων με τον Σαουδάραβα πρίγκηπα διάδοχο, τον οποίο συνάντησε τον περασμένο Απρίλιο στη Μέκκα, θα αναβαθμιστούν περαιτέρω οι διμερείς σχέσεις που είχαν επιδεινωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια.

Αυτή θα είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη του Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν στην Τουρκία από τη δολοφονία του Σαουδάραβα αρθρογράφου Τζαμάλ Κασόγκι τον Οκτώβριο του 2018 στο σαουδαραβικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη.

Τότε ο Τούρκος πρόεδρος είχε υπαινιχθεί ως ηθικό αυτουργό της δολοφονίας τον Σαουδάραβα πρίγκηπα διάδοχο όπως έκαναν αργότερα και οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες βγάζοντας στη φόρα ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για την σφαγή του Κασόγκι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισραηλινή επίθεση στο Ιράν: Υποβαθμίζει η Τεχεράνη [upd]

«Φτηνά, θυμωμένα, αποτελεσματικά»: Πώς τα επίγεια μη επανδρωμένα σκάφη ενσωματώθηκαν στη ζώνη του πολέμου

Εκλογές στην Ινδία: Στις κάλπες από σήμερα και μέχρι την 1η Ιουνίου

«Καθαρή επιθετικότητα»: Αντιδράσεις στο βέτο των ΗΠΑ για την ένταξη της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα