ΑΘΗΝΑ
21:47
|
16.04.2024
Με νέα σκευάσματα προσαρμοσμένα στις μεταλλάξεις του ιού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ισπανίδα υπουργός Υγείας, Καρολίνα Ντάριας, επιβεβαίωσε, χθες Πέμπτη, ότι η κυβέρνηση θα εγκρίνει το ερχόμενο φθινόπωρο μια τέταρτη δόση του εμβολίου κατά του COVID-19, δίνοντας προτεραιότητα στις πιο ευάλωτες ομάδες.

«Θα υπάρξει μια τέταρτη δόση για όλο τον πληθυσμό, αυτό έχει αποφασιστεί από την Επιτροπή Δημόσιας Υγείας. Πιθανώς, αυτό θα συμβεί γύρω στο φθινόπωρο, όταν θα παραλάβουμε νέα εμβόλια προσαρμοσμένα στις παραλλαγές του ιού, όπως προβλέπεται από τις συμβάσεις που έχουμε υπογράψει μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης με φαρμακευτικές εταιρείες», δήλωσε η Ντάριας στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό La Sexta.

Όπως αναφέρει η Euroactive, Ο νέος κύκλος εμβολιασμού θα ξεκινήσει με τους ηλικιωμένους και τα άτομα που ζουν σε οίκους ευγηρίας και στη συνέχεια θα προχωρήσει σταδιακά προς τα κάτω ανά ηλικιακές ομάδες, δήλωσαν πηγές του Υπουργείου Υγείας στο ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων.

Από την έναρξη της πανδημίας τον Μάρτιο του 2020, και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η Ισπανία έχει καταγράψει περίπου 107.000 θανάτους που σχετίζονται με τον COVID-19.

Τον Φεβρουάριο του 2022, η Διεθνής Αμνηστία είχε καταγγείλει τις «κακές επιδόσεις» της ισπανικής Εισαγγελίας στη διαλεύκανση περισσότερων από 35.000 θανάτων ηλικιωμένων σε οίκους ευγηρίας κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της επιδημίας COVID-19 τον Μάρτιο-Απρίλιο του 2020.

Οι περισσότεροι από αυτούς τους «φακέλους COVID-19» έκλεισαν χωρίς τη μαρτυρία των συγγενών των θυμάτων ή χωρίς οποιαδήποτε ζωτικής σημασίας πληροφορία που θα μπορούσε να παράσχει πληροφορίες για μελλοντικές έρευνες, αφήνοντας έτσι άπλετο χώρο για «ατιμωρησία», είχε υποστηριξει το ισπανικό παράρτημα της ΜΚΟ.

Από την πλευρά του, το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας και Πρόνοιας της Φινλανδίας εξέδωσε την Τετάρτη σύσταση για τον εμβολιασμό, με πέμπτη δόση, ατόμων με σοβαρά εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα και ιδιαίτερα παιδιών που υποβάλλονται σε αντικαρκινική θεραπεία καρκίνου ή έχουν υποβληθεί σε επεμβάσεις μεταμόσχευσης οργάνων.

Παρά τη νέα σύσταση οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές της χώρας δεν θεωρούν ότι η κατάσταση προκαλεί επιπλέον ανησυχία και δεν υπάρχουν προς το παρόν σχέδια για νέα δόση εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα