ΑΘΗΝΑ
07:11
|
18.05.2024
Πρώτος τίτλος μετά το 2016 και 13ος συνολικά στην μπασκετική του ιστορία. Αγγελόπουλος: «Πλέον κερδίζει ο καλύτερος».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε και το πρωτάθλημα Ελλάδας στην καλαθοδφαίριση! Για πρώτη φορά από το 2016 και 13η στην Ιστορία του! Σε αυτήν την πρώτη σεζόν της επιστροφής στην Basket League, η ομάδα του Πειραιά  δεν άφησε περιθώριο αμφισβήτησης της ανωτερότητάς της και κάνοντας εύκολα το 3-0 έναντι του Παναθηναϊκού, στη σειρά των τελικών, και ως εκ τούτου κατέκτησε το νταμπλ. 

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα μετέτρεψαν σε φιέστα τίτλου το Game 3, το οποίο ήταν και το τελευταίο της απίστευτης καριέρας του αρχηγού του Ολυμπιακού, Γιώργου Πρίντεζη, επικρατώντας με 93-74 του Παναθηναϊκού, στο κατάμεστο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας που είχε «ντυθεί» στα κόκκινα, μετά τον dress code που… επέβαλε η ΚΑΕ Ολυμπιακός, να φορούν δηλαδή κόκκινα όλοι οι φίλαθλοι στο ΣΕΦ. Στον 1ο τελικό, ο Ολυμπιακός είχε επικρατήσει με 74-61 στο ΣΕΦ, ενώ πέρασε νικηφόρα με 72-78 από το ΟΑΚΑ στο Game 2. 

Κορυφαίος του Ολυμπιακού ήταν ο Σάσα Βεζένκοφ με 25 πόντους (4/5 τρίποντα), 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 1 κλέψιμο. Ο Κώστας Σλούκας πέτυχε 14 πόντους με 4/7 τρίποντα, είχε 5 ασίστ και 1 κλέψιμο. Από 10 πόντους πρόσθεσαν οι Παπανικολάου και ΜακΚίσικ.

Από πλευράς Παναθηναϊκού, ο Νεμάνια Νέντοβιτς έκανε το καλύτερο παιχνίδι του σε αυτήν την τελική σειρά, με 23 πόντους (3/9 τρίποντα). Double double σημείωσε ο Γιώργος Παπαγιάννης με 15 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ διψήφιος (10π.) ήταν και ο Μποχωρίδης

Αυτή ήταν η 7η νίκη των «ερυθρόλευκων» επί των «πρασίνων» σε 8 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις την τρέχουσα σεζόν. Η μοναδική φορά που ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό φέτος ο Ολυμπιακός ήταν στον πρώτο γύρο της Basket League, στο ΣΕΦ, η οποία ήταν και η μοναδική ήττα του στην κανονική περίοδο.  

Οι δηλώσεις μετά τη νίκη

Ο κόουτς Γιώργος Μπαρτζώκας είπε στον πρόλογό του, στη συνέντευξη Τύπου, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ελλάδας από τον Ολυμπιακό: «Μετά από μια τέτοια σεζόν και εμφάνιση δεν υπάρχουν πολλά λόγια. Συγχαρητήρια στους προέδρους που οραματίστηκαν αυτή την ομάδα, τον κόσμο που μας υποστήριξε, τους παίκτες που πάλεψαν σε κάθε ματς, όλους στη διοίκηση, στο τιμ, προπονητές, γιατρούς φυσικοθεραπευτές. Φτάσαμε στο τέλος μιας επίπονης διαδικασίας. Παίξαμε 75 παιχνίδια, κρίσιμα, δεν αμφιβάλει κανείς για την αξιέπαινη προσπάθειά μας. Φτάσαμε μέχρι το φάιναλ φορ. Δυστυχώς δεν παίξαμε στον τελικό στο Βελιγράδι, αλλά όλοι είμαστε απόψε χαρούμενοι για το τι καταφέραμε και υπερήφανοι για τον Ολυμπιακό». 

Ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος είπε αρχικά: «Ήταν μια ιστορική χρονιά η φετινή, γυρίσαμε στην Α1 μετά από 2 χρόνια απουσίας, κατακτήσαμε το νταμπλ, ήταν το δεύτερο 3-0 επί της δικής μας προεδρίας από  το 2009 σε τελικούς και πετύχαμε 7 νίκες επί του Παναθηναϊκού σε έξι μήνες. Συγχαρητήρια στον κόουτς, στους παίκτες, έμειναν ενωμένοι και αντέδρασαν σωστά μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό στον πρώτο γύρο. Πόσα κάναμε πρώτη φορά τη φετινή σεζόν δεν μπορούμε να τα απαριθμήσουμε. Υπάρχει υλικό καλό για να διεκδικήσουμε την πρόκριση στο φάιναλ φορ της Euroleague και του χρόνου, καθώς και τους εγχώριους τίτλους».

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος είπε: «Συγχαρητήρια στον κόουτς και τους παίκτες. Αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές. Αυτοί τα πέτυχαν όλα. Δεν πίστευε ίσως ο κόουτς ότι θα τα ξαναζήσουμε όλα αυτά μαζί. Γι’ αυτό έγινε η συμφωνία να συνεχίσουμε μαζί όταν επέστρεψε. Είχαμε πει “ Μέχρι τέλους”, ήταν μία ιστορική απόφαση που πήραμε με τον Παναγιώτη. Θα μπορούσε να είχε διαλύσει τον Ολυμπιακό. Σηκώσαμε το βάρος, είπαν πως δεν θα παίξει ο Ολυμπιακός στη Ευρωλίγκα κι όμως παίξαμε. Είπαν πως θα υποβιβαστούμε… κάθε φορά υπήρχε ένα εμπόδιο, όλα όμως ξεπεράστηκαν, με τεράστιο πάντως ψυχικό και οικονομικό κόστος. Όλοι καταλαβαίνετε τι έχει γίνει… και σίγουρα δεν υπάρχει εγγύηση πως και στο μέλλον ο Ολυμπιακός θα έχει επιτυχίες. Φύγαμε από κάτι που πιστεύαμε πως δεν ήταν όπως έπρεπε να είναι. Δεν απειλήσαμε κανέναν, με δική μας απόφαση και κόστος για όλον τον Ολυμπιακό, πήραμε αυτήν την τολμηρή απόφαση και τώρα είμαστε στο τέλος μιας εκπληκτικής χρονιάς που έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες όλων μας». 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απαγόρευση συγκεντρώσεων οπαδών του Άρη και του ΠΑΟΚ την Κυριακή 19 Μαΐου

Τέλος ο Φατίχ Τερίμ για τον Παναθηναϊκό

Play-off: Μια ανάσα από το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ

Γιουβέντους: Για 15η φορά κυπελλούχος Ιταλίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα