ΑΘΗΝΑ
00:49
|
20.04.2024
Η Αλγερία σκοπεύει να ενισχύσει τη συνεργασία της με τη Ρωσία στον βιομηχανικό και εμπορικό τομέα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σύμφωνα με το Middle East Monitor, η Αλγερία σκοπεύει να ενισχύσει τη συνεργασία της με τη Ρωσία στον βιομηχανικό και εμπορικό τομέα υπό το φως της υιοθέτησης από τη χώρα ενός νέου επενδυτικού νόμου που παρέχει μεγαλύτερα κίνητρα για βιομηχανικά έργα. Αυτό έρχεται τη στιγμή που η πρεσβεία της Ουκρανίας στην Αλγερία απηύθυνε έκκληση στις αλγερινές εταιρείες να αποσυρθούν από τη ρωσική αγορά, προσφέροντας υποσχέσεις αποζημίωσης εάν μετακινηθούν για επενδύσεις στην Ουκρανία.

Η επίσκεψη του Αλγερινού Υπουργού Βιομηχανίας Αχμέντ Ζεγκντάρ στη Μόσχα για να συμμετάσχει στις δραστηριότητες του 25ου Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη ήταν ένδειξη της δέσμευσης των αλγερινών αρχών για στενή συνεργασία με τη Ρωσία υπό το φως των εκκλήσεων της Δύσης για μποϊκοτάζ της Ρωσίας αφού ξεκίνησε τον πόλεμο στην Ουκρανία. Η Αλγερία ελπίζει να διατηρήσει ουδετερότητα στις διαπραγματεύσεις της με την ουκρανική κρίση, ειδικά τώρα που η Ισπανία κατηγορεί τη Ρωσία ότι παίζει ρόλο στη σύγκρουσή της με την Αλγερία. Η Αλγερία δεν υποστήριξε ανοιχτά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, αλλά έδειξε ότι κατανοεί τους φόβους της Μόσχας ότι απειλούνται τα σύνορά της.

Κατά τις συνομιλίες του Υπουργού Ζεγκντάρ με τον Ρώσο ομόλογό του, Ντένις Μαντούροβ, συμφώνησαν να ενταθούν οι συναντήσεις μεταξύ των οικονομικών παραγόντων των δύο χωρών για την επίτευξη αμοιβαία επωφελών συνεργασιών και την έναρξη συνεργασίας σε βιομηχανικές ζώνες. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, τα δύο μέρη συμφώνησαν και για συνεργασία στον τομέα των βιομηχανικών ζωνών: «Ένας τομέας στον οποίο η Ρωσία έχει μεγάλη εμπειρία».

Οι δύο υπουργοί εξέφρασαν την επιθυμία τους να αυξήσουν τις εμπορικές ανταλλαγές, οι οποίες επί του παρόντος προσεγγίζουν τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, με στόχο της Αλγερίας να εμπορευθούν προϊόντα στις ρωσικές αγορές. Η αλγερινή κυβέρνηση σχεδιάζει να διαφοροποιήσει τις εξαγωγές και τα εισοδήματα από σκληρό νόμισμα εκτός των παραδοσιακών ενεργειακών υλικών που παραμένουν η βάση της αλγερινής οικονομίας. Συζητήσεις για την αύξηση των εμπορικών ανταλλαγών παρουσιάστηκαν κατά την επίσκεψη του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στην Αλγερία τον περασμένο Μάρτιο, με κοινή συμφωνία για περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων και υπογραφή ενός “έγγραφου στρατηγικής εταιρικής σχέσης” μεταξύ των δύο χωρών.

Η Αλγερία ελπίζει να προσελκύσει περισσότερες ρωσικές επενδύσεις λαμβάνοντας υπόψη τη μετανάστευση ρωσικού κεφαλαίου από τις παραδοσιακές επενδυτικές της περιοχές στη Δύση μετά τις πρόσφατες κυρώσεις και την αναζήτηση νέων αγορών. Ο Αλγερινός υπουργός εξήγησε τις «υποσχόμενες» προοπτικές της Αλγερίας σχετικά με το επενδυτικό κλίμα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Νέος γύρος κυρώσεων από ΗΠΑ σε Εβραίους εξτρεμιστές εποίκους

Με φορτωμένη ατζέντα, ο Λιβανέζος πρωθυπουργός στο Παρίσι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα