ΑΘΗΝΑ
09:01
|
20.04.2024
Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι κάλεσε την Παρασκευή να βρεθεί μια «διεθνής λύση» για την παγκόσμια κρίση των σιτηρών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι κάλεσε την Παρασκευή να βρεθεί μια «διεθνής λύση» για την παγκόσμια κρίση των σιτηρών, αναφέρει δημοσίευμα του Middle East Monitor.

Αυτό έγινε σε μια ομιλία βίντεο στην οποία ο Αλ Σίσι μίλησε στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης στη Ρωσία, την 25η σύνοδο που ξεκίνησε την Τετάρτη. Η Αίγυπτος θεωρείται «χώρα φιλοξενίας» στο φόρουμ.

Ο Αλ Σίσι εξέφρασε: «Η Αίγυπτος εκτιμά την ιστορική της φιλία με τη Ρωσία».

Πρόσθεσε: «Το φετινό φόρουμ διεξάγεται κάτω από πρωτόγνωρες πολιτικές και οικονομικές συνθήκες και προκλήσεις και ελπίζουμε ότι τα αποτελέσματα του φόρουμ θα συμβάλουν στην εξεύρεση αποτελεσματικών λύσεων για τον μετριασμό της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και των αρνητικών συνεπειών της».

Ο Αλ-Σίσι τόνισε ότι η αντιμετώπιση αυτής της κρίσης απαιτεί διεθνή προσπάθεια και συνεργασία από όλα τα μέρη: «Για να αποκατασταθεί η ομαλότητα, ιδιαίτερα η θαλάσσια κυκλοφορία και η κανονικότητα των αλυσίδων εφοδιασμού, ιδιαίτερα των τροφίμων, όπως τα δημητριακά και τα φυτικά έλαια».

Υποστήριξε επίσης: «Υπάρχει ανάγκη να εργαστούμε για την αποκατάσταση της διεθνούς σταθερότητας και ηρεμίας για να μετριαστούν οι επιπτώσεις αυτής της οικονομικής κρίσης στους ανθρώπους που αναζητούν ειρήνη και ανάπτυξη», σε μια έμμεση αναφορά στις επιπτώσεις του ρωσο-ουκρανικού πολέμου που ξέσπασε τον Φεβρουάριο. .

Η Αίγυπτος είναι ένας από τους μεγαλύτερους καταναλωτές σιταριού σε όλο τον κόσμο, με μέσο όρο 23 εκατομμύρια τόνους ετησίως, εκ των οποίων εννέα εκατομμύρια τόνοι είναι τοπική παραγωγή και οι υπόλοιποι εισάγονται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλές χώρες του κόσμου υποφέρουν από κρίση σιτηρών λόγω της αδυναμίας των φορτηγών πλοίων να εγκαταλείψουν τα λιμάνια της Ουκρανίας λόγω του πολέμου που βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 24 Φεβρουαρίου.

Το 2021, οι καλλιέργειες από τη Ρωσία και την Ουκρανία αντιπροσώπευαν περίπου το 28 τοις εκατό των παγκόσμιων εξαγωγών σιταριού.

Την Τετάρτη, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου στο Κάιρο ότι η Ευρώπη θα στηρίξει αμέσως την Αίγυπτο με 100 εκατομμύρια δολάρια και θα παράσχει 3 δισεκατομμύρια ευρώ στην περιοχή τα επόμενα χρόνια για να αντιμετωπίσει τις ζημιές στις προμήθειες τροφίμων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Νέος γύρος κυρώσεων από ΗΠΑ σε Εβραίους εξτρεμιστές εποίκους

Με φορτωμένη ατζέντα, ο Λιβανέζος πρωθυπουργός στο Παρίσι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα